velikonoční mazanec v troubě Mora

Upečte si špaldový velikonoční mazanec v inovovaných troubách MORA

Připravte se letos na Velikonoce zdravěji. Upečte si špaldový velikonoční mazanec v inovovaných troubách MORA.Pro ty, kteří mají velkou rodinu, nebo se rádi sejdou s přáteli na nedělní oběd si značka MORA připravila vylepšení svých trub. Konkrétně se jedná o zvětšení objemu z 65 na 71 litrů. Trouba patří mezi nepostradatelný kuchyňský elektrospotřebič, který vám pomůže vykouzlit nezapomenutelnou atmosféru vynikajících pokrmů, nebo třeba právě moučníků. MORA myslí na své zákazníky a ráda jim vychází vstříc, a právě proto dochází ke zvětšení vnitřního objemu při zachovaní stejných vnějších rozměrů. Můžete tak péct na více úrovních najednou a objemnější pokrmy vložíte ještě snadněji. Potěšíte nejen sebe, ale i svoji rodinu a oslníte návštěvy.

trouba Mora

Se svým vnitřním objemem 71 l se modely MORA VT 538 AX, VT 548 AX a VT 657 BX řadí mezi velké trouby. A jsou tak vhodné pro větší rodiny a časté pečení. Můžete do nich umístit více plechů a příjemné je i použití výsuvných teleskopických roštů. A právě velké rodině, které jeden mazanec nestačí, přinášíme recept na zdravý velikonoční mazanec.

velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Velikonoční mazanec ze špaldové mouky, nejlépe chutná upečený v troubě Mora!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod
Porce: 1 mazanec
Autor: Mora.cz

INGREDIENCE

  • 350 ml polotučného mléka
  • 42 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 750 g ŠPALDOVÁ MOUKA
  • SŮL
  • kůra z 1 citronu
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 125 g rozpuštěného másla
  • rozinky namočené v rumu a mandle
  • 1 vejce na potření
  • PLÁTKY MANDLÍ

PRACOVNÍ POSTUP

  • Mléko nalijte do hrnce a lehce ohřejte, musí být vlažné, ne horké. Rozmíchejte v něm moučkový cukr a přidejte rozdrobené droždí. Nechte na teplém místě pár minut, dokud se na povrchu nezačnou dělat bubliny. Tak poznáte, že kvásek je hotový.
  • V míse smíchejte mouku, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru a třtinový cukr. Přidejte kvásek a rozpuštěné, vychladlé máslo. Smíchejte vejce, mandle a hrozinky v rumu a vypracujte nelepivé těsto. Těsto nechte v míse přikryté utěrkou kynout. Bude to trvat cca hodinu.
  • Krásně vykynuté těsto vytvarujte do bochánku. Ten položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby, kterou jste si předehřáli na 40 °C. Skvěle vám poslouží elektrická trouba MORA VT 657 BX, kde danou teplotu uvidíte na displeji. Při této teplotě mazanec dokyne za půl hodiny. Tuto dobu si můžete i naprogramovat, abyste nemuseli hlídat čas. Po uplynutí této doby vyndejte mazanec z trouby a zvyšte teplotu na 190 °C.
  • Mazanec potřete opatrně rozšlehaným vejcem a posypejte plátky mandlí. Vložte do předehřáté trouby. Pečte na teplotu 190 °C deset minut. Poté stáhněte teplotu na 150 °C. Mazanec hlídejte, aby se nespálil, k tomu vám skvěle pomůže výsuvný teleskopický rošt, budete tak mít mazanec kdykoliv lehce pod kontrolou. Doba pečení se bude pohybovat mezi 45 minutami až hodinou.
  • Až bude krásně zlatavý a v troubě bude minimálně 45 minut, zkuste do něj vpíchnout špejli. Pokud vyjde čistá, je mazanec upečený. V případě, že bude obalená těstem, pečte dál.
  • Po vychladnutí mazanec můžete krájet. A nemusíte se bát ani nepořádku kolem.
    Elektrická trouba MORA VT 657 BX má speciální úpravu povrchu, tak aby zde nebyly vidět otisky prstů a program EcoClean se kterým je čištění velmi snadné, bez velké námahy a je maximálně ohleduplný k životnímu prostředí.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

velikonoční pečení v troubách Mora

O autorovi

Redakce

Tipy, rady, recenze - v kuchyni i u stolu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Upečte si špaldový velikonoční mazanec v inovovaných troubách MORA, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/velikonocni-mazanec-upeceny-v-troube-mora/