rajčatová omáčka, těstoviny

Rychlá rajčatová omáčka s těstovinami

Těstoviny s kečupem a opečeným salámem jsou klasická rychlovka, řekla bych až studentské jídlo 🙂 Určitě to však jde lépe než na špagety nalít kečup, a přitom taková rajčatová omáčka vůbec nemusí zabrat moc času.

Tohle je recept na rychlou rajčatovou omáčku, jak ji doma děláme my. A když si dobře zorganizujete práci, můžete do půl hodiny servírovat na stůl rychlou večeři nebo oběd.

rajčatová omáčka recept

Rychlá rajčatová omáčka s těstovinami

Rychlá večeře! Rajčatová omáčka z passaty, těstoviny a kuřecí plátek – na stole do půl hodiny.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 minutes
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Dále potřebujeme:

  • 2 porce těstoviny (špagety, vrtulky)
  • 2 ks kuřecí prsa
  • sýr (strouhaný)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na plotýnku dáme vařit vodu na těstoviny, vyndáme sýr z lednice, aby se v teple rozležel.
  • Rozpálíme pánev, na kterou nalijeme trochu oleje.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • Cibulku osmažíme dozlatova, mícháme, aby se nepřipálila. Poté podlijeme dvěma lžícemi vody a necháme chvíli dusit.
  • Přilijeme passatu, přidáme oloupaný česnek nakrájený na plátky, posolíme, opepříme a chvíli povaříme.
  • Mezitím uvaříme těstoviny al dente a dáme opéct kuřecí prsíčko.
  • Omáčku slijeme do vhodné nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme olivový olej, snítky bylinek, a ještě jednou krátce promícháme, než se omáčka hezky spojí. Případně dochutíme solí a pepřem.
  • Na talíř servírujeme čerstvě slité těstoviny, polijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky masa. Navrch můžeme ozdobit lístky čerstvých bylinek.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Rychlá večeře nebo oběd, připraveno do 30 minut 🙂 (a za tu chvíli u plotny se to vyplatí!)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
příprava rajčatové omáčky
kuřecí prsíčka

Co je rajčatová passata?

Nemyslete si, není to obyčejný rajský protlak. Passata se připravuje přímo z rajčat (rozmixovaná rajčata), kdežto protlak je z rajčatového koncentrátu, leckdy obohacený o nejrůznější dochucovadla, aby nám to za těch pár korun, co protlak stojí, aspoň trochu chutnalo. Protlak je také více zahuštěný a má chuť spíše kečupovou než rajčatovou. Rajčatová passata je vždy lepší volba, když přijde na rychlou rajčatovou omáčku, podávanou s těstovinami.

Rajčatová omáčka: tipy a rady

  • Omáčku můžete ochutit lžičkou cukru, občas přidám přírodní směs koření na špagety.
  • Sýr na těstoviny vyndejte z lednice alespoň půl hodiny předem. Krásně se rozleží a jeho chuť se zintenzivní.
  • Než budete servírovat na stůl, poprašte pokrm pepřem čerstvě namletým z mlýnku.
O autorovi

Petra K.

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Rychlá rajčatová omáčka s těstovinami, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/rychla-rajcatova-omacka-s-testovinami/