Nejlepší koláče na plech - e-kuchařka s rodinnými recepty. PROHLÉDNOUT »

mléčné řezy

Jednoduché mléčné řezy

Nedávno jsem si všimla, že mám doma skoro celou krabici sušeného plnotučného mléka.

Bylo mi líto ji vyhodit, protože sušené mléko bylo ještě dobré. Rozhodla jsem se proto zbytek sušeného mléka použít jako náplň do domácích mléčných řezů.

Základ mléčných řezů tvoří nadýchané piškotové těsto, do kterého se přidává kakao. Tvoří tak pěkný kontrast s bílou mléčnou náplní.

domácí mléčné řezy recept

Jednoduché mléčné řezy

Jednoduché a nadýchané piškotové řezy s jemnou mléčnou náplní.
5 z 2 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 25 min
Mléčný krém:: 20 min
Celkový čas: 1 hod
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Piškotové těsto:

Mléčný krém:

  • 125 ml MLÉKO
  • 120 g krupicový cukr
  • 15 g vanilkový cukr
  • 350 g MÁSLO
  • 160 g sušené mléko

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejprve vyložíme pečicím papírem středně velký plech na pečení.

Piškotové těsto:

  • Do mísy nasypeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva.
  • Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh.
  • Postupně do sněhu zašleháme cukr. Poté ručně vmícháme žloutky a olej.
  • Nakonec do směsi opatrně přimícháme všechny sypké ingredience tak, aby bílkový sníh moc neslehl.
  • Těsto nalijeme na plech a uhladíme je. Pečeme 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 170°C. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí. Pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je piškotové těsto hotové.
  • Piškotový korpus necháme vychladnout.

Mléčný krém:

  • Mléko s cukrem a s vanilkovým cukrem ohřejeme v menším kastrůlku a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout.
  • Změklé máslo utřeme do pěny, postupně do něj vetřeme po lžících vychladlé mléko a na závěr přisypeme sušené mléko. Třeme cca 10 minut, aby se vše dobře propojilo a znikl tak jemný nadýchaný krém.
  • Vychladlý korpus rozřízneme podélně na polovinu. Na jednu část rozetřeme připravený krém a přikryjeme jej druhou částí.
  • Hotové mléčné řezy dáme alespoň na dvě hodiny vychladnout do lednice.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud mléčné řezy zbudou, uchováváme je v ledničce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
O autorovi

    Ivana Sirůčková

    Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

    Kliknout zde pro přidání komentáře

    Přidat komentář:


    Sdílej s přáteli
    Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Jednoduché mléčné řezy, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/jednoduche-mlecne-rezy/