Jednoduché mléčné řezy
Nedávno jsem si všimla, že mám doma skoro celou krabici sušeného plnotučného mléka.
Bylo mi líto ji vyhodit, protože sušené mléko bylo ještě dobré. Rozhodla jsem se proto zbytek sušeného mléka použít jako náplň do domácích mléčných řezů.
Základ mléčných řezů tvoří nadýchané piškotové těsto, do kterého se přidává kakao. Tvoří tak pěkný kontrast s bílou mléčnou náplní.
Jednoduché mléčné řezy
Jednoduché a nadýchané piškotové řezy s jemnou mléčnou náplní.
Vytisknout
Připnout
Porce: 0 řezů
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
Piškotové těsto:
- 6 ks vejce
- 150 g krupicový cukr
- 2 lžíce Olej vhodný na pečení a smažení
- 85 g polohrubá mouka
- 95 g bramborový škrob
- 20 g KAKAO TMAVÉ
- 1 lžička PRÁŠEK DO PEČIVA s vinným kamenem (nebo obyčejný kypřicí prášek)
- SŮL
PRACOVNÍ POSTUP
- Nejprve vyložíme pečicím papírem středně velký plech na pečení.
Piškotové těsto:
- Do mísy nasypeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva.
- Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh.
- Postupně do sněhu zašleháme cukr. Poté ručně vmícháme žloutky a olej.
- Nakonec do směsi opatrně přimícháme všechny sypké ingredience tak, aby bílkový sníh moc neslehl.
- Těsto nalijeme na plech a uhladíme je. Pečeme 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 170°C. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí. Pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je piškotové těsto hotové.
- Piškotový korpus necháme vychladnout.
Mléčný krém:
- Mléko s cukrem a s vanilkovým cukrem ohřejeme v menším kastrůlku a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout.
- Změklé máslo utřeme do pěny, postupně do něj vetřeme po lžících vychladlé mléko a na závěr přisypeme sušené mléko. Třeme cca 10 minut, aby se vše dobře propojilo a znikl tak jemný nadýchaný krém.
- Vychladlý korpus rozřízneme podélně na polovinu. Na jednu část rozetřeme připravený krém a přikryjeme jej druhou částí.
- Hotové mléčné řezy dáme alespoň na dvě hodiny vychladnout do lednice.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
Pokud mléčné řezy zbudou, uchováváme je v ledničce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!