Restovaná kachní játra se smetanou

Pokrmy z vnitřností zrovna v lásce nemám, jen drůbeží játra mi nedělají problém, jsou-li tedy dobře upravená.

Pokud vám náhodou zbudou játra z kachny, husy nebo kuřete, a vy budete přemýšlet, co s nimi, zkuste dobrotu podle tohoto receptu!

kachní játra na smetaně

Restovaná kachní játra se smetanou

Křehká kachní jatýrka na víně, s vůní rozmarýnu, podávané s opečenou bagetkou
4 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 3
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 200 – 300 g kachní játra (popř. použijte játra z jiné drůbeže)
  • 150 ml smetana na vaření
  • 1 dcl bílé víno
  • 1 stroužek ČESNEK
  • 1 lžíce VEPŘOVÉ SÁDLO
  • SŮL
  • kmín
  • PEPŘ
  • snítka rozmarýnu
  • opečená bagetka k podávání

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kachní játra očistíme, omyjeme, osušíme a opepříme. POZOR: syrová játra nesolíme!
  • Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rozmarýn nasekáme najemno.
  • Na sádle zprudka opečeme cibuli a česnek, poté kachní játra z obou stran do růžova, až poté osolíme. Výpek zalijeme vínem, které necháme odpařit.
  • Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme do zhoustnutí. Smetana by měla mít pokojovou teplotu, aby se nesrazila. Hotovou omáčku již nezahušťujeme.
  • Ještě teplé servírujeme s opečenou bagetkou nebo jinou vhodnou přílohou.

Ještě pár slov k receptu:

Kromě bagetky můžete kachní játra podávat například s dušenou rýží nebo plátky vařených brambor. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
blank
O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Restovaná kachní játra se smetanou, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/restovana-kachni-jatra-se-smetanou/