jablečný pudingový dort

Nepečený piškotový jablkový dort

Jablkový dort je velmi jednoduchý na přípravu a chutná všem, zejména dětem. Chuťově připomíná přesnídávku s piškoty, a kdo by tuhle kombinaci neměl rád!

Dort je rychle hotový, ale je dobré nechat ho přes noc v lednici uležet. Chutná skvěle druhý den, pořádně vychlazený a s kopečkem smetany, to už jsou piškoty pěkně nasáklé šťávou z jablek, měkoučké, jen se rozplývají na jazyku.

nepečený dort jablkový

Nepečený piškotový jablkový dort

Jablkový dort je velmi jednoduchý na přípravu, chutná všem, zejména dětem. Chuťově připomíná přesnídávku s piškoty, a kdo by tuhle kombinaci neměl rád! 
4.50 z 2 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Porce: 8
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 kg jablka (oloupaná)
  • 8 lžíce cukr krupice
  • špetka mletého hřebíčku
  • skořice
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 2 ks vanilkový puding (v prášku)
  • dětské piškoty (1-2 sáčky)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce a přidáme 200 ml vody. Přisypeme cukr, hřebíček, skořici a zalijeme citrónovou šťávu. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme, aby jablka změkla. Poté celou směs rozmixujeme dohladka.
  • Pudinky rozmícháme ve 400 ml studené vody a vlijeme do jablečného pyré. Přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty. Nezapomínáme míchat, aby se směs nepřipálila ke dnu.
  • Dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů a přelijeme asi 1/3 jablečné směsi. Dáme opět vrstvu piškotů, přelijeme, a tento postup střídáme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva by měla být jablečná.
  • Necháme vychladnout, poté vložíme do lednice, nejlépe přes noc.
  • Před podáváním uvolníme tenkým nožem okraje dortu od formy a opatrně dort z formy vyndáme.
  • Ozdobíme šlehačkou a skořicí a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Pro dortovou formu o průměru 23 cm. Pro začátečníky, příprava dortu snadná!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
jablka s cukrem a skořicí
piškotový dort příprava

Nepečený jablkový dort: tipy a rady

  • Kdo chce, může jablka použít I se slupkou, přeci jen je v ní hodně vitamínů, o které oloupáním jablek přijdeme. V tom případě je lepší jablka nastrouhat, aby v dortu nebyly příliš velké kusy.
  • Jablečnou směs nemusíte mixovat úplně dohladka, klidně tam nechte nějaké větší kousky, aby bylo do čeho “kousnut”.
  • Lze použít i cukrářské piškoty, pak je moc hezké přiložit je a přitlačit I ze stran dortu a svázat stužkou, aby držely a nepadaly.
jablečný dort s piškoty

O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Nepečený piškotový jablkový dort, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/nepeceny-piskotovy-jablkovy-dort/