Kvalitní čokoláda působí jako afrodisiakum, je-li navíc netradičně pojatá, je báječným dárkem pro někoho, na kom vám skutečně záleží. Příležitostí k obdarování sladkou pozorností je bezpočet: tradičně narozeniny nebo svátek, Valentýn, výročí sňatku či seznámení, nebo prostě jen tak pro radost. Dárkem z čokolády chybu nikdy neuděláte.
Máme pro vás tipy na originální, výjimečné dárky z čokolády, zvlášť pro ženy a extra pro muže, protože každého potěší jiný tvar, ačkoliv základem je vždy dobrá a poctivá čokoláda.
Čokoládové dárky pro muže
Čokoládové dárky pro ženy
EXTRA TIP: Co třeba poslat partnerovi čokoládový telegram s vyznáním lásky?
Personalizovaný dárek
Výrobce čokoládových dárků, firma Chocolissimo, dodává také personalizované dárky z čokolády. Co to znamená? Třeba že pro vašeho miláčka necháte na dřevěnou krabičku s čokoládou vygravírovat osobní vzkaz, nebo na balení exkluzivní tabulkové čokolády natisknout vaši fotografii.
Jak jsou čokoládové dárky balené?
Protože se jedná o čokoládu, která má být darovaná osobě, na níž nám záleží, je nesmírně důležitá péče věnovaná perfektnímu zabalení.
Dárkové balení je vždy dokonale sladěné s obsahem: celofánový přebal s elegantní stuhou je ideální pro čokoládové figurky, dřevěná krabička pro belgické pralinky, luxusní taštička nebo kartonový box pro netradiční tvary z čokolády. Můžete se spolehnout, že dostanete dárek, který potěší jak obsahem tak luxusním vzhledem.
A co když chcete opravdu, opravdu originální dárek z čokolády?
Vytvořte si svůj vlastní! Popusťte uzdu sladké fantazii, vyberte si tabulku čokolády a vylaďte ji přísadami podle své chuti. Oříšky, ovoce sušené nebo lyofilizované (sušené mrazem). Tvar čokolády i vlastní obal. Je libo okořenit čokoládu špetkou chilli? Nic vám nebrání! Víc originální už váš čokoládový dárek nemůže být.
O čokoládě
A co vlastně čokoláda je? Nechme chvíli promluvit technologické normy a předpisy: čokoláda se vyrábí z pražených čokoládových bobů, které se lisují ve speciálních lisech. Při lisování z bobů vytéká kakaové máslo, zbytky z bobů se melou na kakaový prášek. Jak kakaové máslo tak kakaový prášek se používají při výrobě čokolády, souhrnně se jim říká kakaová hmota, občas také kakaová sušina.
Aby čokoláda mohla být v obchodě označená čokoládou, musí obsahovat určitý poměr kakaové hmoty. Evropský zákon zná tři druhy čokolád: hořkou, mléčnou a bílou. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 50 % kakaové hmoty, mléčná pak 30 % plus mléčný tuk, obvykle ve formě sušeného mléka. Do bílé čokolády nepatří kakaový prášek, ale obsah kakaového másla by měl být alespoň 20 %. Kolik kakaové hmoty čokoláda obsahuje musí výrobce vždy uvést na obalu.
Další inspiraci na dárky z čokolády hledejte na Chocolissimo.cz