Recept na skvělý domácí jahodový sorbet od blogerky Live with Anny

jahodový sorbet recept

Sezona sladkých a neodolatelně voňavých českých jahod je v plném proudu. Skoro na každém rohu vás lákají – sytá barva, intenzivní vůně a ta chuť! Jste-li jejich milovníky, je právě teď pravý čas si jahody vychutnat. 

Jahodový sorbet

V horkých letních dnech neosvěží nic víc, než zmrzlá pochoutka – náš tip je jahodový sorbet. Pokud si sorbet připravíte doma sami, vychutnáte si jej o to víc. Česká značka MORA, společně s blogerkou Annou Tůmovou alias Live with Anny, si pro vás připravila skvělý recept, u kterého neodoláte ho nevyzkoušet.

Ideální volbou jsou čerstvé jahody, které necháte zamrazit. Když budete mít chuť, vytáhnete jahody z mrazáku a sorbet připravíte vždy čerstvý během pár minut.

Bleskurychlá příprava s tyčovým mixérem

Jediné, co k přípravě jahodového sorbetu budete potřebovat, je výkonný pomocník v podobě tyčového mixéru. Blogerka Anna Tůmová používá tyčový mixer od značky MORA, se kterým díky plynulé regulaci výkonu se silou 600 W připravíte lahodný, skvěle krémový sorbet.

Černo-nerezové  provedení tyčovému mixéru zajišťuje nepřehlédnutelný design. S odnímatelnou nerezovou mixovací nohou se mixér snadno umývá, navíc díky povrchu z broušeného nerezu na něm nikdy nezůstane nepříjemné barevné zabarvení z připravovaného pokrmu.

tyčový mixér MORA MTP 600 X

jahodový sorbet recept

Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Skvělý jahodový sorbet podle foodblogerky Live with Anny, připravený tyčovým mixérem od české značky MORA.
4 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 10 min
Porce: 3
Autor: Live with Anny

INGREDIENCE

  • 400 g mražených jahod
  • 1 lžíce bílého cukru
  • cca 9 lístečků máty

PRACOVNÍ POSTUP

  • Jahody vyndejte z mrazáku a nechte je chvilku odstát, cca 10 minut.
  • Až uvidíte, že se začínají rozpouštět a nebudou tak tvrdé, vložte je do misky a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Vznikne vám krásně mražený sorbet s úžasnou konzistencí.
  • Sorbet vyndejte dejte v misce na chvilku do lednice.
  • Mezitím si lístečky máty utřete v hmoždíři do kaše a přidejte cukr. Ten se krásně obarví a ochutí mátou.
  • Sorbet vyndejte z lednice, naservírujte jednotlivé porce do mističek a posypejte mátovým cukrem.
  • Na ozdobu můžete přidat i lístečky máty.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
O autorovi

Redakce

Tipy, rady, recenze - v kuchyni i u stolu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Recept na skvělý domácí jahodový sorbet od blogerky Live with Anny, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/recept-na-skvely-domaci-jahodovy-sorbet-od-blogerky-live-with-anny/