Sezona sladkých a neodolatelně voňavých českých jahod je v plném proudu. Skoro na každém rohu vás lákají – sytá barva, intenzivní vůně a ta chuť! Jste-li jejich milovníky, je právě teď pravý čas si jahody vychutnat.
Jahodový sorbet
V horkých letních dnech neosvěží nic víc, než zmrzlá pochoutka – náš tip je jahodový sorbet. Pokud si sorbet připravíte doma sami, vychutnáte si jej o to víc. Česká značka MORA, společně s blogerkou Annou Tůmovou alias Live with Anny, si pro vás připravila skvělý recept, u kterého neodoláte ho nevyzkoušet.
Ideální volbou jsou čerstvé jahody, které necháte zamrazit. Když budete mít chuť, vytáhnete jahody z mrazáku a sorbet připravíte vždy čerstvý během pár minut.
Bleskurychlá příprava s tyčovým mixérem
Jediné, co k přípravě jahodového sorbetu budete potřebovat, je výkonný pomocník v podobě tyčového mixéru. Blogerka Anna Tůmová používá tyčový mixer od značky MORA, se kterým díky plynulé regulaci výkonu se silou 600 W připravíte lahodný, skvěle krémový sorbet.
Černo-nerezové provedení tyčovému mixéru zajišťuje nepřehlédnutelný design. S odnímatelnou nerezovou mixovací nohou se mixér snadno umývá, navíc díky povrchu z broušeného nerezu na něm nikdy nezůstane nepříjemné barevné zabarvení z připravovaného pokrmu.
Jahodový sorbet s mátovým cukrem
INGREDIENCE
- 400 g mražených jahod
- 1 lžíce bílého cukru
- cca 9 lístečků máty
PRACOVNÍ POSTUP
- Jahody vyndejte z mrazáku a nechte je chvilku odstát, cca 10 minut.
- Až uvidíte, že se začínají rozpouštět a nebudou tak tvrdé, vložte je do misky a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Vznikne vám krásně mražený sorbet s úžasnou konzistencí.
- Sorbet vyndejte dejte v misce na chvilku do lednice.
- Mezitím si lístečky máty utřete v hmoždíři do kaše a přidejte cukr. Ten se krásně obarví a ochutí mátou.
- Sorbet vyndejte z lednice, naservírujte jednotlivé porce do mističek a posypejte mátovým cukrem.
- Na ozdobu můžete přidat i lístečky máty.