krůtí prso s bramborami

Zapečené krůtí prso s bramborami

Tento recept jsem vymyslela, když jsem potřebovala rychlý oběd pro nečekanou návštěvu a v lednici mi zbývalo už jenom krůtí prso.

Je to rychlý a chutný recept, vše se peče v jedné nádobě, maso i příloha, takže žádný následný stres při likvidaci špinavého nádobí po vaření.

krůtí prso s bramborami recept

Zapečené krůtí prso s bramborami

Krůtí prso na kari zapečené s plátky brambor, rychlý oběd z jedné pánve.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 1 kg krůtí prsa
  • 4 ks BRAMBORY (středně velké, předvařené)
  • 150 ml smetana na vaření
  • 1 lžička KARI pasta (nebo běžné kari koření)
  • SŮL
  • PEPŘ
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • MÁSLO

PRACOVNÍ POSTUP

  • Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a předvaříme, aby nebyly zcela měkké. Necháme vychladnout.
  • Krůtí prso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky, které pak osolíme, opepříme a ochutíme kari pastou.
  • Připravíme si pánev, kterou můžeme později vložit do trouby. Na pánvi rozehřejeme máslo, na které vhodíme kousky krůtího masa a necháme je zatáhnout.
  • Předvařené brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka, osolíme, přidáme lístky tymiánu. Kolečka brambor poklademe na pánev na orestované krůtí maso. Navrch ještě přidáme snítky rozmarýnu.
  • Vše zalijeme smetanou na vaření a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C na 25 minut.
  • Servírujeme rovnou z horké pánve.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

krůtí prso, brambory

Pánev do trouby

  • Pánve určené jak na plotnu tak do trouby jsou velmi oblíbené. Šetří čas a práci spojenou s umýváním množství nádobí při přípravě jídla. Moderní pánve mají navíc velmi pěkný design, takže se nemusíte bát položit je přímo na prostřený stůl, strávníci si tak mohou nabrat, kolik jídla chtějí.
  • Pánve vhodné do trouby mají ucha a rukojeti z materiálu, které se nezničí ani pečením v troubě při vyšších teplotách.
  • Pánev vybírejte podle typu ohřevu, který má váš sporák (elektrický, indukce, sklokeramika, plyn). Pánev by měla mít nepřilnavý povrch a speciální ucha, obvykle kovová. Pokud chcete mít pečení v pánvi vložené do trouby pod kontrolou, pořiďte si pánev s poklicí.
  • Velmi zajímavou a efektní volbou jsou pak litinové pánve, které bez problémů snesou vysoké teploty v troubě.
O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Zapečené krůtí prso s bramborami, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/zapecene-kruti-prso-s-bramborami/