Vánoční chlebíček

vánoční chlebíček

Čas Vánoc se neúprosně blíží, pojďme si navodit sváteční atmosféru vánočním chlebíčkem! Krásně ozdobí adventní stůl a jen se po něm zapráší.

Recept jsem vymyslela sama, když jsem potřebovala rychlý dezert ke kávě.

 

vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček

Vanilkový vánoční chlebíček s marcipánem, čokoládovými kousky, vlašskými ořechy, potřený zakysanou smetanou.
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 35 min
Porce: 10
Autor: Ivana Sirůčková

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do větší mísy vyklepneme vejce a utřeme je s cukrem.
  • Přidáme olej, mléko, vanilku, skořici, část nasekaných ořechů, čokoládové kousky, rozdrobíme marcipán a vše promícháme.
  • Do směsi postupně přidáváme mouku s kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.
  • Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do připravené formy nalijeme těsto.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C po dobu 30-35 minut. Hotový chlebíček vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta.
  • Chlebíček vyndáme z trouby, necháme cca 10 minut zchladnout a poté ho vyklopíme z formy.
  • Vychladlý chlebíček pomažeme čerstvou zakysanou smetanou, posypeme zbytkem nasekaných ořechů a dáme vychladit do lednice.
  • Krájíme na řezy a podáváme.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Vánoční chlebíček – za hodinu hotovo!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
příprava těsta na vánoční chlebíček
Těsto na vánoční chlebíček
vánoční chlebíček pečený ve formě na biskupský chlebíček
Pečeme ve formě na biskupský chlebíček
vánoční chlebíček s ořechy
Hotový vánoční chlebíček potřeme zakysanou smetanou a posypeme ořechy

Vánoční chlebíček: tipy a rady

  • Olej na do těsta na chlebíček použijte slunečnicový nebo řepkový, mají neutrální chuť a vůni a pro sladké pečení jsou nejvhodnější.
  • Čokoládové floky jsou vlastně čočky nebo pecky z čokolády. Pokud chcete zdravější verzi, sáhněte po hořké čokoládě s obsahem kakaové hmoty nad 70 %.
  • Karob je zdravou alternativou ke kakau, jedná se o svatojánský chléb. Místo kakaa používají karob například alergici.
blank

Chcete další vánoční recept? Zkuste PLETENOU HVĚZDU

O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Vánoční chlebíček, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/vanocni-chlebicek/