Pokrmy z vnitřností zrovna v lásce nemám, jen drůbeží játra mi nedělají problém, jsou-li tedy dobře upravená.
Pokud vám náhodou zbudou játra z kachny, husy nebo kuřete, a vy budete přemýšlet, co s nimi, zkuste dobrotu podle tohoto receptu!

Restovaná kachní játra se smetanou
Křehká kachní jatýrka na víně, s vůní rozmarýnu, podávané s opečenou bagetkou
 Vytisknout
 Připnout
 Porce: 3
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
- 200 – 300 g kachní játra (popř. použijte játra z jiné drůbeže)
 - 150 ml smetana na vaření
 - 1 dcl bílé víno
 - 1 stroužek ČESNEK
 - 1 lžíce VEPŘOVÉ SÁDLO
 - SŮL
 - kmín
 - PEPŘ
 - snítka rozmarýnu
 - opečená bagetka k podávání
 
PRACOVNÍ POSTUP
- Kachní játra očistíme, omyjeme, osušíme a opepříme. POZOR: syrová játra nesolíme!
 - Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rozmarýn nasekáme najemno.
 - Na sádle zprudka opečeme cibuli a česnek, poté kachní játra z obou stran do růžova, až poté osolíme. Výpek zalijeme vínem, které necháme odpařit.
 - Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme do zhoustnutí. Smetana by měla mít pokojovou teplotu, aby se nesrazila. Hotovou omáčku již nezahušťujeme.
 - Ještě teplé servírujeme s opečenou bagetkou nebo jinou vhodnou přílohou.
 
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
Kromě bagetky můžete kachní játra podávat například s dušenou rýží nebo plátky vařených brambor. 
 Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
