
Nejlepší sladké recepty, kde tvaroh hraje hlavní roli
Tvaroh obsahuje vysoké množství kvalitních bílkovin. Navíc báječně chutná a dezertům dodá vláčnost. Inspirujte se tipy na 4 lahodné recepty s tvarohem, po kterých se jen zapráší.
Proteinové palačinky s mákem
Začněme ráno pořádně – palačinkami, které vás nabijí energií na celý den. Tyto proteinové makové palačinky zasytí, jsou chutné i výživné. Mák dodává palačinkám jemnou oříškovou chuť a obsahuje zdravé tuky a minerály. Tvaroh pak zajišťuje, že se po snídani nebudete cítit hladoví až do oběda.

INGREDIENCE
- 90 g celozrnné špaldové mouky
- 1 balíček 100% vaječné bílky Dr. Oetker
- 15 g 100% Mák mletý Dr. Oetker
- 1 lžička citrónové šťávy
- 400 ml polotučného mléka
- špetka soli
- tvaroh (nebo bílý jogurt)
- pokrájené ovoce
- lístky máty
- med
PRACOVNÍ POSTUP
- V míse smíchejte mouku s bílkem a mákem.
- Přidejte citrónovou šťávu, mléko, sůl a vymíchejte do hladka.
- Pánev lehce vymažte olejem a smažte palačinky dozlatova.
- Palačinky namažte tvarohem s medem, ozdobte ovocem a mátou.
- Podávejte.
Makovo-tvarohové knedlíky s jahodami
Když venku pálí slunce a máte chuť na na sladký oběd, jsou tvarohové knedlíčky tou pravou volbou. Zaručeně vás svou chutí přenesou do dětství, do babiččiny kuchyně.
Ingredience:
- 250 g dětské krupice
- 100 g 100% Mák mletý Dr. Oetker
- špetka Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
- špetka soli
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 vejce
- jahody
- tvaroh na strouhání
- moučkový cukr
- rozpuštěné máslo
Postup:
V míse smíchejte krupičku s kypřicím práškem, mákem a solí. Přidejte tvaroh a vejce, a důkladně zpracujte, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky.
Na pomoučené pracovní ploše vytvarujte z těsta. Váleček krájejte, přibližně na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte placičku a dejte dovnitř omytou jahodu. Knedlíček důkladně zabalte. Vložte do hrnce s osolenou vařící vodou na přibližně 10 minut.
Tvarohové knedlíky posypte nastrouhaným tvarohem, cukrem a přelijte máslem. Můžete podávat.
Tvarohové kakaové řezy
Představte si vláčné kakaové těsto a jemnou tvarohovou náplň. Tyto řezy s tvarohem se rozplynou na jazyku – a zachutnají dětem i dospělým.
Ingredience:
Na těsto:
- 110 g polohrubé mouky
- 1 lžička Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
- 20 g Holandské kakao Dr. Oetker
- 1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
- 100 g cukru
- 6 vajec
- 30 ml slunečnicového oleje
Na náplň:
- 500 g polotučného tvarohu
- 150 g zakysané smetany
- 1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
- 4 lžíce medu
Postup:
Těsto: Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte olej. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a kakaem, a zlehka vmíchejte do pěny. Těsto rozdělte na 2 pláty a samostatně pečte. Nechte vychladnout.
Náplň: Vyšlehejte tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a med.
Dokončení: První plát potřete náplní a přiklopte druhým plátem. Vložte nejméně na hodinu do chladničky. Podávejte.
Cheesecake s jahodami
Cheesecake nikdy nevyjde z módy. Verzi s tvarohem si zamilujete nejen pro své nutriční hodnoty. Jahodový cheesecake je zkrátka ideální letní dezert.
Ingredience:
Na korpus:
- 200 g hladké mouky
- 1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
- 75 g cukru
- 1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
- 90 g změklého másla
- 1 vejce
- špetka soli
Na náplň:
- 500 g polotučného tvarohu
- 250 g bílého jogurtu
- 100 g cukru
- 1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
- 1 balíček Dr. Oetker Pudink příchuť Vanilka
- 4 vejce
Na ozdobení:
- 400 g jahod
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžíce nasekané máty
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
- 250 ml vody nebo jablečné šťávy
- 2 lžíce cukru
Postup:
Korpus: Smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr a sůl. Přidejte vejce, máslo a vypracujte dohladka. Přibližně 2/3 těsto dejte na dno formy a na několika místech propíchněte vidličkou. Pečte v předehřáté formě.
Korpus nechte vychladnout. Ze zbytku těsta vytvořte váleček a vyložte jím vnitřní strany korpusu, aby vznikl přibližně 3 cm vysoký okraj.
Náplň: Tvaroh smíchejte s jogurtem, cukrem, vejci a pudinkovým práškem. Když je náplň krásně hladká, naneste do formy na těsto a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě.
Ozdobení: Pokrájené jahody smíchané s mátou a citronovou šťávou naneste navrch dortu. Připravte dort-želé s vodou nebo jablečnou šťávou a cukrem a nalijte na jahody.
Vložte do ledničky, nechte zatuhnout a podávejte.
Který dezert vám chutnal nejvíce?