Osvěžující tvaroh v hlavní roli. 4 sladké recepty

proteinové palačinky s mákem

Nejlepší sladké recepty, kde tvaroh hraje hlavní roli

Tvaroh obsahuje vysoké množství kvalitních bílkovin. Navíc báječně chutná a dezertům dodá vláčnost. Inspirujte se tipy na 4 lahodné recepty s tvarohem, po kterých se jen zapráší.

Proteinové palačinky s mákem

Začněme ráno pořádně – palačinkami, které vás nabijí energií na celý den. Tyto proteinové makové palačinky zasytí, jsou chutné i výživné. Mák dodává palačinkám jemnou oříškovou chuť a obsahuje zdravé tuky a minerály. Tvaroh pak zajišťuje, že se po snídani nebudete cítit hladoví až do oběda.

proteinové palačinky s mákem

Proteinové palačinky s mákem

5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Porce: 2 porce
Autor: Jana Russková

INGREDIENCE

  • 90 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 balíček 100% vaječné bílky Dr. Oetker
  • 15 g 100% Mák mletý Dr. Oetker
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 400 ml polotučného mléka
  • špetka soli
  • tvaroh (nebo bílý jogurt)
  • pokrájené ovoce
  • lístky máty
  • med

PRACOVNÍ POSTUP

  • V míse smíchejte mouku s bílkem a mákem.
  • Přidejte citrónovou šťávu, mléko, sůl a vymíchejte do hladka.
  • Pánev lehce vymažte olejem a smažte palačinky dozlatova.
  • Palačinky namažte tvarohem s medem, ozdobte ovocem a mátou.
  • Podávejte.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

Makovo-tvarohové knedlíky s jahodami

Když venku pálí slunce a máte chuť na na sladký oběd, jsou tvarohové knedlíčky tou pravou volbou. Zaručeně vás svou chutí přenesou do dětství, do babiččiny kuchyně.

Ingredience:

  • 250 g dětské krupice
  • 100 g 100% Mák mletý Dr. Oetker
  • špetka Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
  • špetka soli
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • jahody
  • tvaroh na strouhání
  • moučkový cukr
  • rozpuštěné máslo

Postup:

V míse smíchejte krupičku s kypřicím práškem, mákem a solí. Přidejte tvaroh a vejce, a důkladně zpracujte, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky.

Na pomoučené pracovní ploše vytvarujte z těsta. Váleček krájejte, přibližně na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte placičku a dejte dovnitř omytou jahodu. Knedlíček důkladně zabalte. Vložte do hrnce s osolenou vařící vodou na přibližně 10 minut.

Tvarohové knedlíky posypte nastrouhaným tvarohem, cukrem a přelijte máslem. Můžete podávat.

Tvarohové kakaové řezy

Představte si vláčné kakaové těsto a jemnou tvarohovou náplň. Tyto řezy s tvarohem se rozplynou na jazyku – a zachutnají dětem i dospělým.

Ingredience:

Na těsto:

  • 110 g polohrubé mouky
  • 1 lžička Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
  • 20 g Holandské kakao Dr. Oetker
  • 1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
  • 100 g cukru
  • 6 vajec
  • 30 ml slunečnicového oleje

Na náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
  • 4 lžíce medu

Postup:

Těsto: Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte olej. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a kakaem, a zlehka vmíchejte do pěny. Těsto rozdělte na 2 pláty a samostatně pečte. Nechte vychladnout.

Náplň: Vyšlehejte tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a med.

Dokončení: První plát potřete náplní a přiklopte druhým plátem. Vložte nejméně na hodinu do chladničky. Podávejte.

Cheesecake s jahodami

Cheesecake nikdy nevyjde z módy. Verzi s tvarohem si zamilujete nejen pro své nutriční hodnoty. Jahodový cheesecake je zkrátka ideální letní dezert.

Ingredience:

Na korpus:

  • 200 g hladké mouky
  • 1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
  • 75 g cukru
  • 1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
  • 90 g změklého másla
  • 1 vejce
  • špetka soli

Na náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 250 g bílého jogurtu
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
  • 1 balíček Dr. Oetker Pudink příchuť Vanilka
  • 4 vejce

Na ozdobení:

  • 400 g jahod
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžíce nasekané máty
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
  • 250 ml vody nebo jablečné šťávy
  • 2 lžíce cukru

Postup:

Korpus: Smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr a sůl. Přidejte vejce, máslo a vypracujte dohladka. Přibližně 2/3 těsto dejte na dno formy a na několika místech propíchněte vidličkou. Pečte v předehřáté formě.

Korpus nechte vychladnout. Ze zbytku těsta vytvořte váleček a vyložte jím vnitřní strany korpusu, aby vznikl přibližně 3 cm vysoký okraj.

Náplň: Tvaroh smíchejte s jogurtem, cukrem, vejci a pudinkovým práškem. Když je náplň krásně hladká, naneste do formy na těsto a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě.

Ozdobení: Pokrájené jahody smíchané s mátou a citronovou šťávou naneste navrch dortu. Připravte dort-želé s vodou nebo jablečnou šťávou a cukrem a nalijte na jahody.

Vložte do ledničky, nechte zatuhnout a podávejte.

Který dezert vám chutnal nejvíce?

O autorovi

Jana Russková

Doma mám několik hladových krků a že jsou někdy pěkně vybíraví. Vaření je tak pro mě každodenní záležitostí a proto mám ráda rychlé a chutné jídla. Nejraději se však věnuji pečení dobrot, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Osvěžující tvaroh v hlavní roli. 4 sladké recepty, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/osvezujici-tvaroh-v-hlavni-roli-4-sladke-recepty/