Marinované tofu s fusilli

Marinované tofu s fusilli

Fusilli jsou těstoviny ve tvaru spirálky, původem z Itálie. Připravují se stejně, jako ostatní těstoviny, vařením. Jsou skvělou přílohou, ale i hlavním jídlem. Mohou být obyčejné, ale i různě barevné. Na trhu najdete i těstoviny s červenou řepou, špenátem apod.

Já jsem pro dnešek zvolila fusilli jako přílohu k omáčce s marinovaným tofu. Buď si můžete koupit neochucené tofu a sami si jej naložit do marinády nebo si z prodejny domů přinést již hotový výrobek. Tofu lze zařadit do dietních programů. Obsahuje rostlinné bílkoviny, nahradí tedy maso, ale nezatěžuje tolik trávení. Nemusíte být vegan ani vegetarián, abyste si dopřáli lehčí stravu, odborníci doporučují zařazovat bezmasá jídla pravidelně.

Dnešní recept není složitý na přípravu, ani časově náročný. Zabere vám 25 minut vašeho času. To zní určitě zajímavě. Kdo by neměl rád chutné, výživné jídlo, kdy nemusí stát dlouho u sporáku. Z uvedeného množství připravíte 2 až 3 porce.

Recept marinované tofu s fusilli

Marinované tofu s fusilli

Marinované tofu s fusilli

Jihoitalské fusilli a marinované tofu jako ideální rychlý oběd či večeře
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 5 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 25 min
Porce: 2 porce
Autor: Gabriela Kortová

INGREDIENCE

  • 160 g Marinované tofu
  • 1 menší cibule
  • 1 menší cuketa
  • 10 kusů cherry rajčátek
  • 3 stroužky česneku (nebo sušený)
  • sůl
  • pepř
  • bazalka (čerstvá nebo sušená)
  • 100 g sýr Ricotta
  • trochu protlaku nebo kečupu
  • olivový olej
  • jarní cibulka

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na oleji si orestujeme cibulku a česnek nakrájený na plátečky.
  • Přidáme na kousíčky nakrájenou cuketu a cherry rajčátka.
  • Dáme si vařit těstoviny.
  • Směs v rendlíku okořeníme: sůl, pepř, bazalka.
  • Přidáme protlak nebo kečup.
  • Přihodíme marinované tofu a prohříváme.
  • Podle potřeby podlijeme vodou z těstovin.
  • Před dokončením přidáme ricottu.
  • Na talířek dáme těstoviny i omáčku a posypeme jarní cibulkou (nebo čerstvou bazalkou).

Ještě pár slov k receptu:

TIP: Ricotta dodá jídlu jak proteiny, tak vápník a vitaminy skupiny B. Hodí se rovněž do dietních programů, protože obsahuje ze všech mléčných výrobků nejméně tuku. Také se bezvadně hodí do krémových omáček k těstovinám.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
příprava zeleniny a tofu

Příprava zeleniny a tofu

Hotovo, můžeme servírovat

Hotovo, můžeme servírovat

Mohly by se vám líbit také tyhle recepty:

blank
O autorovi

Gabriela Kortová

Vaření a pečení je jeden z mých hobby. A protože jsem aktivní sportovec, přednost dávám zdravějším variacím. Přítel však miluje klasickou českou kuchyni, tím se mi stará o to, ať nevyjdu ze cviku. Protože mnohdy vařím a peču pro každého zvlášť, oblíbila jsem si zejména jídla, která nevyžadují dlouhou přípravu. Jídlo nepovažuji pouze za nástroj k utišení žaludku, proto jsem si udělala i kurz Poradce pro výživu a suplementaci.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Marinované tofu s fusilli, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/marinovane-tofu-s-fusilli/