Marinované tofu s fusilli
Fusilli jsou těstoviny ve tvaru spirálky, původem z Itálie. Připravují se stejně, jako ostatní těstoviny, vařením. Jsou skvělou přílohou, ale i hlavním jídlem. Mohou být obyčejné, ale i různě barevné. Na trhu najdete i těstoviny s červenou řepou, špenátem apod.
Já jsem pro dnešek zvolila fusilli jako přílohu k omáčce s marinovaným tofu. Buď si můžete koupit neochucené tofu a sami si jej naložit do marinády nebo si z prodejny domů přinést již hotový výrobek. Tofu lze zařadit do dietních programů. Obsahuje rostlinné bílkoviny, nahradí tedy maso, ale nezatěžuje tolik trávení. Nemusíte být vegan ani vegetarián, abyste si dopřáli lehčí stravu, odborníci doporučují zařazovat bezmasá jídla pravidelně.
Dnešní recept není složitý na přípravu, ani časově náročný. Zabere vám 25 minut vašeho času. To zní určitě zajímavě. Kdo by neměl rád chutné, výživné jídlo, kdy nemusí stát dlouho u sporáku. Z uvedeného množství připravíte 2 až 3 porce.
Recept marinované tofu s fusilli
Marinované tofu s fusilli
INGREDIENCE
- 160 g Marinované tofu
- 1 menší cibule
- 1 menší cuketa
- 10 kusů cherry rajčátek
- 3 stroužky česneku (nebo sušený)
- sůl
- pepř
- bazalka (čerstvá nebo sušená)
- 100 g sýr Ricotta
- trochu protlaku nebo kečupu
- olivový olej
- jarní cibulka
PRACOVNÍ POSTUP
- Na oleji si orestujeme cibulku a česnek nakrájený na plátečky.
- Přidáme na kousíčky nakrájenou cuketu a cherry rajčátka.
- Dáme si vařit těstoviny.
- Směs v rendlíku okořeníme: sůl, pepř, bazalka.
- Přidáme protlak nebo kečup.
- Přihodíme marinované tofu a prohříváme.
- Podle potřeby podlijeme vodou z těstovin.
- Před dokončením přidáme ricottu.
- Na talířek dáme těstoviny i omáčku a posypeme jarní cibulkou (nebo čerstvou bazalkou).
Ještě pár slov k receptu:
Příprava zeleniny a tofu
Hotovo, můžeme servírovat
Mohly by se vám líbit také tyhle recepty:
- Pečené halloumi s bramborami a zeleninou
- Kuřecí nudličky na kari s bulgurem
- Pečené celerové placičky