Na oleji si orestujeme cibulku a česnek nakrájený na plátečky.
Přidáme na kousíčky nakrájenou cuketu a cherry rajčátka.
Dáme si vařit těstoviny.
Směs v rendlíku okořeníme: sůl, pepř, bazalka.
Přidáme protlak nebo kečup.
Přihodíme marinované tofu a prohříváme.
Podle potřeby podlijeme vodou z těstovin.
Před dokončením přidáme ricottu.
Na talířek dáme těstoviny i omáčku a posypeme jarní cibulkou (nebo čerstvou bazalkou).
Ještě pár slov k receptu:
TIP: Ricotta dodá jídlu jak proteiny, tak vápník a vitaminy skupiny B. Hodí se rovněž do dietních programů, protože obsahuje ze všech mléčných výrobků nejméně tuku. Také se bezvadně hodí do krémových omáček k těstovinám.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!