Go Back
+ servings
Marinované tofu s fusilli

Marinované tofu s fusilli

Jihoitalské fusilli a marinované tofu jako ideální rychlý oběd či večeře
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 5 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 25 min
Porce: 2 porce
Autor: Gabriela Kortová

INGREDIENCE

  • 160 g Marinované tofu
  • 1 menší cibule
  • 1 menší cuketa
  • 10 kusů cherry rajčátek
  • 3 stroužky česneku (nebo sušený)
  • sůl
  • pepř
  • bazalka (čerstvá nebo sušená)
  • 100 g sýr Ricotta
  • trochu protlaku nebo kečupu
  • olivový olej
  • jarní cibulka

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na oleji si orestujeme cibulku a česnek nakrájený na plátečky.
  • Přidáme na kousíčky nakrájenou cuketu a cherry rajčátka.
  • Dáme si vařit těstoviny.
  • Směs v rendlíku okořeníme: sůl, pepř, bazalka.
  • Přidáme protlak nebo kečup.
  • Přihodíme marinované tofu a prohříváme.
  • Podle potřeby podlijeme vodou z těstovin.
  • Před dokončením přidáme ricottu.
  • Na talířek dáme těstoviny i omáčku a posypeme jarní cibulkou (nebo čerstvou bazalkou).

Ještě pár slov k receptu:

TIP: Ricotta dodá jídlu jak proteiny, tak vápník a vitaminy skupiny B. Hodí se rovněž do dietních programů, protože obsahuje ze všech mléčných výrobků nejméně tuku. Také se bezvadně hodí do krémových omáček k těstovinám.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!