Ohlásila se nečekaná návštěva a vy nemáte doma napečeno? Žádné zoufání, vyhrňte si rukávy a pusťte se do téhle ořechové bábovky!
Je v ní spousta vlašských ořechů, chutná jednoduše skvěle. Věřte, že vás hosté pochválí, až budete podávat na stůl. Ořechová bábovka je navíc hotová cobydup – stačí jen hrníček a jdeme odměřovat!
Hrnková bábovka ořechová
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
- 2 ks vejce
- 0,5 hrnek cukr krupice
- 0,5 hrnek Olej vhodný na pečení a smažení
- 1 hrnek VLAŠSKÉ OŘECHY (namleté)
- 1 hrnek MLÉKO
- 1,5 hrnek polohrubá mouka
- 0,5 lžička skořice
- 1 lžička PRÁŠEK DO PEČIVA s vinným kamenem (nebo obyčejný kypřicí prášek)
- špetka SŮL
- máslo a strouhanka na vymazání formy
PRACOVNÍ POSTUP
- Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, olej, umleté vlašské ořechy, mléko, špetku soli, skořici a důkladně promícháme.
- Prášek do pečiva smícháme s polohrubou moukou a mouku postupně přisypáváme do směsi, dokud nevznikne středně husté těsto.
- Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 35-40 minut. Propečení těsta zkontrolujeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta.
- Po upečení necháme ořechovou bábovku zchladnout, poté vyklopíme a ozdobíme moučkovým cukrem.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
TIP 1: Máte silikonovou formu na bábovku? A co myslíte, musí se silikonová forma vymazávat, nebo nikoliv? Čtěte náš ČLÁNEK!
TIP 2: Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené pro svoji rychlost a jednoduchost. Zkuste si vybrat nějakou z HRNÍČKOVÝCH KUCHAŘEK, alespoň jedna by vám doma neměla chybět!
Ořechová bábovka: rady a tipy
- Věděli jste, že vlašské ořechy patří mezi TOP nejzdravější potraviny? Jsou skvělým zdrojem vysoké koncentrace tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu. Jejich pravidelná konzumace v menší porci vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, snížení rizika infarktu, zvýšení potence a ke zlepšení nálady. Více ZDE.
- Vlašáky se doporučují zobat také pro lepší fungování mozku – vyzkoušejte!
- Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené, nepotřebujete k nim žádnou váhu, jen hrnek, obvykle o objemu 250 ml. České hospodyňky tyto recepty milují, však také nakladatelství se předhánějí, kdo vydá lepší HRNÍČKOVOU KUCHAŘKU.