Milujete thajskou kuchyni? A už jste si vyzkoušeli připravit nějaký thajský pokrm doma? Přinášíme vám recept na thajské palačinky Roti, které se stanou rájem na zemi pro každého milovníka sladkého.
Thajská kuchyně je plná výtečných jídel. Jedním z nich jsou sladké palačinky Roti, na které můžete během dovolené v Thajsku často narazit v pouličních stáncích. A s námi si můžete tuto pochoutku připravit i u vás doma.
INGREDIENCE
- ½ hrnek studené vody
- 1 ks vejce
- 1 lžíce kondenzovaného mléka (na polití)
- 1 lžíce cukru
- ½ lžičky soli
- 2 hrnky mouky
- 1 lžička rozpuštěného másla
- trochu rostlinný olej
- ovoce dle chuti (banán, ananas, mango,…)
PRACOVNÍ POSTUP
- V jedné misce smícháme vodu, vejce, kondenzované mléko, cukr, sůl a dobře promícháme.
- Do druhé mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj nalijeme připravenou směs z první misky. Opět dobře promícháme.
- V dalším kroku přidáme rozpuštěné máslo a ručně hněteme směs, dokud nám nevznikne hladké těsto.
- Těsto potřeme rostlinným olejem a necháme ho cca 1 hodinu odležet.
- Po uplynutí doby těsto opět ručně prohněteme, abychom se zbavili případných bublin. Následně ho rozdělíme na kuličky velikosti golfového míčku a opět potřeba rostlinným olejem.
- Kuličky rukou rozplácneme a rozpracujeme do tenkých placek. Opět potřeme olejem.
- Na rozpálenou plotnu dáme lžíci másla. Na něj položíme těsto, přidáme ještě trochu másla navrch a cca 1 – 2 minuty smažíme.
- Během smažení dáme na Roti jakékoliv kousky nakrájeného ovoce. Přehneme okraje a otočíme.
- Hotovou palačinku můžeme přelít kondenzovaným mlékem.
Nenechte si ujít tento výtečný sladký dezert. Pojeďte s cestovní kanceláří Blue Style do Thajska a ochutnejte palačinky Roti během své exotické dovolené.