Rychlá masová směs
Pokud jste stoupenci rychlého vaření, bude vás recept na masovou směs bavit. Připravíte za pár minut na pánvi, stačí mít doma mleté maso – sama jej pokud možno kupuji v bio kvalitě. Přidávám kukuřici a hrášek, rychlý oběd nebo večeři vykouzlíte doslova za pár minut!
Jako přílohu k masové směsi přidávám steakové hranolky a mix listových salátů.
TIP: Masové směsi se perfektně připravují v LITINOVÉ PÁNVI. Ta dobře vede teplo, pokrm bude rovnoměrně orestovaný, navíc litina udrží jídlo dlouho teplé, pokud se některý ze strávníků opozdí ke stolu.
Rychlá masová směs
INGREDIENCE
- 400 g bio mletého hovězího masa
- 140 g sterilizované/mražené kukuřice
- 120 g hrášku
- 1 CIBULE
- 1 polévková lžíce sádla/oleje
- špetka mletého muškátového oříšku
- 2 polévkové lžíce rajčatového pyré
- SŮL
- PEPŘ
- steakové hranolky (domácí/kupované)
- mix listových salátů
- dresing na listový salát (olivový olej, šťáva z citrónu, lžíce medu)
PRACOVNÍ POSTUP
- Na pánvi rozpálíme tuk a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
- Maso s cibulí orestujeme, přisypeme hrášek s kukuřicí.
- Nakonec zalijeme dvěma lžícemi rajčatového pyré.
- Masovou směs podáváme s hranolky a listovým salátem, který jsme zalili dresinkem.
Ještě pár slov k receptu:
Rychlá masová směs: tipy a rady
- Pokud chcete sázku na jistotu, kupujte maso v bio kvalitě. Můžete koupit celé kusy a semlet si ho doma na mlýnku, nebo koupit už mleté.
- Mleté maso je určené k rychlé spotřebě, počítejte s tím a plánujte, až si jej budete v obchodě dávat do košíku.
- Masová směs je velmi vděčný pokrm, dá se ochutit mnoha způsoby, pokaždé tak dostanete odlišnou verzi. Kromě hrášku a kukuřice přidejte žampiony, cuketu, rajčata – co domácí zahrádka dá, nebo co jste koupili v obchodě a potřebuje zužitkovat.
- Sama mám ráda libovější mleté, ale na masové směsi lze použít i tučnější maso vepřové, případně kombinaci s hovězím. Tuk je nositelem chuti, tučnější masové směsi nebudou tak suché, počítejte však s tím, že budou těžší, kaloričtější. Proto tučné mleté maso vezměte spíše jako základ oběda než večeře.
TIP: Pokud z mletého vaříte často, mohl by se vám doma hodit mlýnek na maso. Čtěte naši recenzi na masomlýnky!