kančí sekaná

Kančí sekaná s dýňovým pyré

Pokud budete mít příležitost dostat se ke kančímu masu a nebudete vědět, co z něj připravit, vyzkoušejte sekanou z kančí plece v kombinaci s dýňovým pyré.

Kanční maso je tučné a proto se během pečení nemusíme bát, že se vysuší. Pokud máte strach, že bude maso během pečení cítit močovinou, což u tepelné úpravy zvěřiny často hrozí, doporučuji maso pokapat den předem citrónovou štávou a nechat ho odležet v uzavřené nádobě v lednici.

TIP: Nejlepší elektrický mlýnek na maso (podívejte se na něj 🙂

Nevhodnému zápachu lze předejít i tak, že při přípravě pokrmu do mletého kančího masa přidáte trochu hovězího masa, které pokrm také chuťově vyváží.

Dýně je královna podzimu a skvěle doplní chuť tepelně upravené zvěřiny. Pyré je v tomto případě ideální volba.

kančí sekaná recept

Kančí sekaná s dýňovým pyré

Recept na kančí sekanou, podávejte ideálně s dýňovým pyré.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod
Porce: 8
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Na sekanou:

  • 500 g kančí plec
  • 200 g hovězí krk
  • 2 vejce
  • 100 ml MLÉKO
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 housky
  • ČESNEK
  • CIBULE
  • majoránka
  • uzená paprika
  • SŮL
  • PEPŘ
  • kmín

Na dýňové pyré:

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kančí maso omyjeme, očistíme od blan a nakrájejíme společně s hovězím krkem na středně velké kostky.
  • Housky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Mlékem nasáklé houskové kostičky vymačkáme a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a vše pomeleme na masovém mlýnku.
  • Do směsi přidáme jedno vejce, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, dle chuti uzenou papriku,  majoránku a polévkovou lžíci hladké mouky.
  • Rukama poté celou směs důkladně propracujeme tak, aby se směs co nejlépe spojila a nevznikaly v ní vzduchové bubliny.
  • Z vypracované směsi vytvoříme velkou šišku (můžete klidně i dvě menší) a vložíme do vhodné zapékací nádoby. Šišku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
  • Sekanou pečeme nejdříve na 160 °C přibližně 50 minut, poté zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme 10 minut dozlatova.
  • Dýni rozkrojíme napůl, očistíme, lžící vyškrabeme dužinu a semínka. Oloupáme, nakrájíme na středně velké kostičky. Oloupáme brambory, nakrájíme na kostičky a přidáme k dýni.
  • Vaříme ve vroucí osolené vodě 15-20 minut do změknutí. Přebytečnou vodu scedíme. Přilijeme smetanu, zjemníme dle potřeby máslem a dle chuti dosolíme.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

sekaná

Kančí sekaná: tipy a rady

  • Před podáváním nechte sekanou 10 minut odležet v teple, sekaná pak bude štavňatější a bude se lépe krájet.
  • Na dýňové pyré se mi osvědčila dýně hokkaido, chuťově je vhodnější než třeba klasická dýně.
  • kančí sekaná recept
O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Kančí sekaná s dýňovým pyré, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/kanci-sekana-s-dynovym-pyre/