jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety s lilky

Jehněčí kotlety patří mezi nejjemnější maso, nachází se podél hřbetu jehněte a jedná se o téměř nenamáhané svaly. Takové maso je ideální pro minutkovou kuchyni.

Kotlety se považují za skutečnou delikatesu, není třeba jejich skvělou chuť přebíjet příliš aromatickým kořením, vystačíte si se solí, pepřem, a ovoněním snítkou tymiánu a česnekem.

jehněčí kotlety s lilky

Jehněčí kotlety s lilky

Jemná a delikátní chuť – to jsou jehněčí kotletky připravované s bulgurem a lilky.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 4 jehněčí kotlety
  • 3 lilky
  • zeleninový vývar
  • 250 g rajčat
  • 1 citron
  • snítky tymiánu a petrželky
  • 60 g bulguru
  • 4 Stroužky česneku
  • mletý pepř (sůl)

Marináda na bulgur:

  • 3 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • mletý pepř a sůl

PRACOVNÍ POSTUP

  • Lilky podélně nařízneme na tenké plátky, osolíme a necháme tzv. vypotit.
  • V zeleninovém vývaru povaříme bulgur, trvá to asi 8 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
  • Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je rozpůlíme, vyjmeme vnitřky a pokrájíme na kostičky.
  • Petrželku nasekáme a promícháme s bulgurem a rajčaty.
  • Připravíme si marinádu ze 3 lžic oleje, citronové šťávy, pepře a soli. Marinádou přelijeme bulgur a promícháme.
  • Kotlety opečeme po obou stranách doměkka. Dobu, po kterou se kotlety budou nacházet na pánvi, není třeba přehánět – jehněčím kotletám stačí málo.
  • Ochutíme tymiánem, utřeným česnekem, solí a pepřem, stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
  • Lilky osušíme, opečeme na oleji do zlatava až hněda a opepříme. Vše položíme na talíře a ozdobíme citronem.

Ještě pár slov k receptu:

Porce je počítaná pro 3-4 osoby.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

jehněčí kotlety

Za recept a přípravu jehněčích kotletek děkuji svojí šikovné švagrové Štěpánce 🙂

O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Jehněčí kotlety s lilky, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/jehneci-kotlety-s-lilky/