Jehněčí kotlety s lilky
Jehněčí kotlety patří mezi nejjemnější maso, nachází se podél hřbetu jehněte a jedná se o téměř nenamáhané svaly. Takové maso je ideální pro minutkovou kuchyni.
Kotlety se považují za skutečnou delikatesu, není třeba jejich skvělou chuť přebíjet příliš aromatickým kořením, vystačíte si se solí, pepřem, a ovoněním snítkou tymiánu a česnekem.
Jehněčí kotlety s lilky
Jemná a delikátní chuť – to jsou jehněčí kotletky připravované s bulgurem a lilky.
Vytisknout
Připnout
Porce: 4
INGREDIENCE
- 4 jehněčí kotlety
- 3 lilky
- zeleninový vývar
- 250 g rajčat
- 1 citron
- snítky tymiánu a petrželky
- 60 g bulguru
- 4 Stroužky česneku
- mletý pepř (sůl)
Marináda na bulgur:
- 3 lžíce oleje
- citronová šťáva
- mletý pepř a sůl
PRACOVNÍ POSTUP
- Lilky podélně nařízneme na tenké plátky, osolíme a necháme tzv. vypotit.
- V zeleninovém vývaru povaříme bulgur, trvá to asi 8 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
- Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je rozpůlíme, vyjmeme vnitřky a pokrájíme na kostičky.
- Petrželku nasekáme a promícháme s bulgurem a rajčaty.
- Připravíme si marinádu ze 3 lžic oleje, citronové šťávy, pepře a soli. Marinádou přelijeme bulgur a promícháme.
- Kotlety opečeme po obou stranách doměkka. Dobu, po kterou se kotlety budou nacházet na pánvi, není třeba přehánět – jehněčím kotletám stačí málo.
- Ochutíme tymiánem, utřeným česnekem, solí a pepřem, stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
- Lilky osušíme, opečeme na oleji do zlatava až hněda a opepříme. Vše položíme na talíře a ozdobíme citronem.
Ještě pár slov k receptu:
Porce je počítaná pro 3-4 osoby.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
Za recept a přípravu jehněčích kotletek děkuji svojí šikovné švagrové Štěpánce 🙂