jehněčí krk na červeném víně

Dušený jehněčí krk na víně

Jehněčí maso má sezónu dvakrát do roka – na jaře a na podzim. Pokud se vám podaří sehnat jehněčí z ověřeného zdroje, neváhejte ani minutu a hurá do kuchyně 🙂 

Jehněčí krk je maso protkané kolagenem, vyžaduje delší tepelnou úpravu. Ideální je dušení nebo pečení. V dnešním receptu jsme jehněčí z krku uložili do marinády a poté pomalu dusili na červeném víně.

jehněčí krk dušený na víně

Dušený jehněčí krk na víně

Jehněčí krk pomalu dušený na červeném víně, chutná skvěle!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod 30 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejprve si připravíme marinádu z jemně pokrájené kořenové zeleniny, pepře, soli, česneku, 1 dcl vína a oleje.
  • Jehněčí krk nakrájejte na plátky a každý kousek masa řádně potřete marinádou. Zabalte do alobalu a nechte v lednici marinovat, ideálně přes noc.
  • Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut před tepelnou úpravou. Odstraňte přebytečnou marinádu do nádoby, za chvíli ji budeme potřebovat.
  • Rozpalte na pánvi s vyšším okrajem olej a maso ze všech stran zprudka opečte. Povrch se hezky zatáhne a nepustí ven zbytečně šťávu.
  • K výpeku přilejte 1 dcl vína a nechte odpařit. Přidejte marinádu, dolijte trochou vody, aby maso bylo částečně ponořené, stáhněte plamen, přiklopte poklicí a pomalu duste do měkka.
  • Měkké maso vyjměte a dejte stranou na nahřátý talíř.
  • Plotýnku zapněte na vyšší stupeň, aby se odpařila zbytečná tekutina a omáčka zhoustla. Po dostatečném zredukování přidejte do omáčky máslo, které ji krásně zjemní. Promíchejte, až se máslo rozpustí.
  • Jehněčí podávejte přelité omáčkou, s přílohou z brambor vařených ve slupce, přidat můžete také červené zelí.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

jehněčí krk na červeném víně

Jehněčí maso dodává řeznictví Mass.na v Českém Dubu – vřele doporučuji!

O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Dušený jehněčí krk na víně, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/duseny-jehneci-krk-na-vine/