Bleskový tvarohový dezert do skleničky
Tento dezert řadím mezi rychlé nepečené sladkosti, které připravíte za pár minut. Například pro nečekanou návštěvu.
Dezert servíruji ve skle, chutná nejenom skvěle, ale také báječně vypadá. Je oblíbený jak mezi dětmi, tak dospělými.
Jeho výhodou je především svěžest, lehkost a báječná chuť.
Dezerty do skla
Dezerty vrstvené v průhledném skle jsou velice efektní. Obvykle se střídají kontrastní vrstvy, například bílá mléčná složka (tvaroh, smetana) s tmavou (čokoláda).
Další vrstvy mohou být čerstvé ovoce, zavařenina, ideální je domácí marmeláda. Dezert ve skleničce vhodně doplní piškoty nebo nalámané sušenky.
Vrchní část dezertu ozdobte ovocem, nastrouhanou čokoládou nebo nasekanými oříšky. Přidat můžete vhodnou bylinku ze zahrádky, například lístky máty nebo meduňky.
Tvarohový dezert ve skleničce
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
- 500 g polotučný tvaroh
- 1 bal dětské piškoty
- 140 ml smetana ke šlehání (30 % tuku a více)
- agávový sirup (nebo jiné sladidlo)
- 200 ml marmeláda
- 100 ml MLÉKO
- 1 lžička KAKAO TMAVÉ
PRACOVNÍ POSTUP
- V míse vyšleháme studenou smetanu, do které postupně zašleháme tvaroh. Podle chuti osladíme agávovým sirupem nebo jiným vhodným sladidlem.
- Do menší misky nalijeme mléko, přidáme kakao a rozmícháme. V této směsi poté namáčíme piškoty, které naskládáme na dno skleničky.
- Na piškoty postupně navrstvíme část tvarohového krému, zhruba v polovině sklenky opět naskládáme namočené piškoty v kakau.
- Na piškoty dáme vrstvu borůvkové marmelády a opět navrstvíme tvarohový krém.
- Poslední vrstvu tvoří borůvková marmeláda.
- Podávat můžeme ihned, nebo dáme dezert na chvíli do ledničky.