avokádový dip

Avokádový dip – za pět minut hotovo!

Dostaly se mi do rukou dva kousky avokáda. Urazily dlouhou cestu, dovezla mi je mamka až z druhého konce světa.

Zatímco v českých obchodech stále platíme za avokádo nemalý peníz, ty moje byly z kraje, kde se pěstují ve velkém, asi jako u nás jablka. A tak co tady dáte za jedno avokádo, tolik máma platila za síťku s osmi – a dvě z nich jsem vyfasovala hned, jak si doma začala vybalovat kufry.

Avokáda měla tmavě hnědou až fialovou barvu, obvykle kupuju jejich zelenou verzi. Řekla bych, že po cestě hezky došla, na omak byla měkká a pružná.

Přemýšlela jsem, co z nich, a protože se mi hodilo něco rychlého a nenáročného (ostatně jako vždy :), pustila jsem se do té nejjednodušší a nejrychlejší avokádové pomazánky, jakou si jen jde vymyslet.

Zjemnila jsem ji přidáním Ricotty, takže konzistence byla řidší, ideální jako dip pro namáčení pečiva nebo nějakých dobrých slaných krekrů.

recept na avokádový dip

Avokádový dip – do pěti minut hotovo!

Jednoduchý a rychlý dip z avokáda, báječně chutná s pečivem nebo slanými krekry. Stačí 5 ingrediencí, 5 minut času a můžete servírovat!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 5 min
Porce: 2 -3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 2 vyzrálá avokáda
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl na ochucení
  • 100 g Ricotta (čerstvý sýr)
  • 1 velký stroužek česneku

PRACOVNÍ POSTUP

  • Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu. V mém případě šlo avokádové masíčko téměř bezpracně oddělit od slupky, zbytek jsem vyškrabala lžící.
  • Utřete avokádo nebo ho rozmixujte, záleží na vašem rozpoložení a dostupnosti mixéru.
  • Zakápněte citronem, přidejte utřený česnek, osolte.
  • Přidejte Ricottu a vše smíchejte dohromady.

Ještě pár slov k receptu:

Podávejte s pečivem nebo slanými krekry.
Pozn.: Mizí rychle!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

 

avokádová pomazánka suroviny

  • V kuchyni používejte zralé avokádo, které má máslovou chuť. Nevyzrálé je hořké, přezrálé zase shnilé (s tmavými fleky v dužině) a ke konzumaci se rozhodně nehodí.
  • Jak jsem se dočetla, tmavé avokádo je odrůda Hass, a tady je stručný popis: Odrůda Hass má černozelenou slupku, dužina má krémovou barvu, která se pohybuje od světle zelené až po nažloutlou, podobnou máslu, a to i konzistencí.
  • Pomazánky, krémy, dipy z avokáda jsou sázkou na jistotu. Myslela jsem, že udělám pár fotek finálního díla, ale měla jsem smůlu: za krk mi po celou dobu dýchal manžel, a tak jsem stihla jen pár záběrů, než avokádový dip padnul za vlast 🙂

avokádo pomazánka dipavokádový dip

O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Avokádový dip – za pět minut hotovo!, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/avokadovy-dip-za-5-minut-hotovo/