Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rychlé a výborné šunkofleky
Recept na tradiční fleky s masem a vejci, zapékané v troubě.
5
z 1 hodnocení
Vytisknout
Připnout
Příprava:
20
min
min
Vaření:
25
min
min
Celkový čas:
45
min
min
Porce:
4
Autor:
Petra Kupská
V kuchyni se neztratí:
Pekáček Emile Henry
Strojek na výrobu těstovin
Recepty z těstovin kuchařky
INGREDIENCE
500
g
těstoviny fleky
250
g
anglická slanina
(libovější)
8
ks
vejce
50
g
MÁSLO
(plus na vymazání formy)
SŮL
PEPŘ
petržel lístky
(na ozdobu)
kyselá okurka
PRACOVNÍ POSTUP
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus, řiďte se instrukcemi výrobce.
Troubu rozehřejeme na 180 °C, bez horkovzdušného ohřevu.
Mezitím si nakrájíme uzené maso na kostičky o hraně asi 1 cm a osmažíme je na pánvi na troše másla.
Těstoviny slijeme, vsypeme je do větší mísy a promícháme je s máslem, až se máslo v těstovinách rozpustí.
Vejce rozklepneme do misky a prošleháme, zlehka je osolíme.
Těstoviny smícháme s masem, osolíme a opepříme, zalijeme vejci.
Formu na pečení (pekáček) vymažeme důkladně máslem.
Těstovinovou směs rozvrstvíme do vymazaného pekáčku a dáme péct na necelou půlhodinu, dokud povrch nezezlátne.
Šunkafleky necháme chvíli vychladnout, krájíme na řezy a na talíři zdobíme sekanou petrželkou. Obložíme kyselou okurkou.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Pekáček Emile Henry
Strojek na výrobu těstovin
Recepty z těstovin kuchařky
Ještě pár slov k receptu:
Druhý den můžeme zbylé šunkofleky opéct na pánvi na másle, chutnají skvěle!
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!