Go Back
houbové řízky postup recept

Houbové řízky smažené na vepřovém sádle

Rychlé a výborné houbové řízky smažené v trojobalu na vepřovém sádle. Není na nich nic co zkazit!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 20 min
Autor: MlsnaVarecka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Postup přípravy houbových řízků je jednoduchý. U nás je máme nejraději v trojobalu.
  • Houby očistíme vlhkým hadříkem, klobouky nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Posolíme a necháme sůl vsáknout.
  • Připravíme si mouku, vajíčko a strouhanku. Mouku se strouhankou dávám na kousek alobalu, pomáhám si jím při obalování, alobal se nepotrhá.
  • Houby na řízky obalíme nejdříve z obou stran v mouce, pak ve vajíčku, a nakonec ve strouhance.
  • Na pánvi rozpálíme vepřové sádlo a houbové řízky z obou stran osmažíme dozlatova.

Ještě pár slov k receptu:

Podáváme s bramborem, kdo má rád tatarku, může do ní houbové řízky namáčet. Řízky si lze vychutnat jednoduše jenom s chlebem.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!