Go Back
+ servings
pudingová buchta se zakysankou

Báječná buchta s pudingem a zakysanou smetanou

Báječná buchta s čokoládovým pudingem, politá zakysanou smetanou. Ze špaldové a mandlové mouky. Vyzkoušejte!
4.34 from 6 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 minutes
Vaření: 30 minutes
Porce: 24 kousků
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Základní těsto:

Na puding:

  • 850 ml MLÉKO
  • 2 ks puding čokoládový
  • 4 lžíce cukr krupice

Zakysanka na potření:

  • 500 ml zakysaná smetana (min. 14%)
  • 120 g cukr moučka
  • skořice

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme elektrickou troubu na 170 °C.
  • Vymažeme plech olejem a vysypeme strouhankou.
  • Ve větší míse smícháme špaldovou a mandlovou mouku, špetku soli, cukr a prášek do pečiva. Promícháme.
  • Přidáme rozklepnutá vejce, olej, mléko, teplou vodu, a ručně nebo elektrických šlehačem vymícháme polotekuté těsto.
  • Nalijeme na plech, měla by ho být tenčí vrstva.
  • Uvaříme klasicky puding: 850 ml mléka, 2 čokoládové pudingy a 4 polévkové lžíce cukru. Jakmile puding zhoustne, cikcak jej rozlijeme na těsto.
  • Dáme péct do trouby, hotovo je zhruba do 30 minut (dle trouby).
  • Mezitím si připravíme zakysanou smetanu, kterou smícháme s moučkovým cukrem. Jakmile vyndáme buchtu z troubu, vylijeme na ni smetanu a rozetřeme po celé ploše.
  • Až buchta vychladne, nakrájíme a před podáváním poprášíme skořicí.

Ještě pár slov k receptu:

Recept na velký plech cca 35x40 cm
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!