Ve větší míse smícháme špaldovou a mandlovou mouku, špetku soli, cukr a prášek do pečiva. Promícháme.
Přidáme rozklepnutá vejce, olej, mléko, teplou vodu, a ručně nebo elektrických šlehačem vymícháme polotekuté těsto.
Nalijeme na plech, měla by ho být tenčí vrstva.
Uvaříme klasicky puding: 850 ml mléka, 2 čokoládové pudingy a 4 polévkové lžíce cukru. Jakmile puding zhoustne, cikcak jej rozlijeme na těsto.
Dáme péct do trouby, hotovo je zhruba do 30 minut (dle trouby).
Mezitím si připravíme zakysanou smetanu, kterou smícháme s moučkovým cukrem. Jakmile vyndáme buchtu z troubu, vylijeme na ni smetanu a rozetřeme po celé ploše.
Až buchta vychladne, nakrájíme a před podáváním poprášíme skořicí.