Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ve vyšším kastrolu nebo hrnci (ideálně s nepřilnavým povrchem) rozehřejeme olej a osmahneme cibuli dozlatova.
Přidáme na kostky nebo půlměsíčky nakrájené buřty, chvíli restujeme, než dostanou barvu. Zaprášíme paprikou a přidáme prolisovaný česnek. Teď opékáme jen pár vteřin, aby se paprika a česnek nepřipálily.
Přilejeme asi 2 – 3 dcl vody, jen tak, aby byla směs zhruba do poloviny ponořená. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, pepř, koření a bobkový list. Přiklopíme a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
Zalejeme jíškou, kterou vytvoříme smícháním smetany a mouky. Necháme pozvolna vařit 5-10 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Kdyby byla málo hustá, přidáme ještě trochu jíšky. Kdyby moc hustá, přilejeme trochu vody nebo mléka a opět krátce povaříme.