Ovoce na ozdobení(použila jsem třešně máčené v griotce)
PRACOVNÍ POSTUP
Smetanu naředíme vodou na celkový objem 0,5 l, pár lžic dáme stranou na rozmíchání škrobové moučky.
Přivedeme k varu se špetkou soli, cukrem a vanilkovou esencí.
Ve studeném mléce, které jsme nechali stranou, rozmícháme škrobovou moučku. Vlijeme ji do vroucího mléka. Pilně mícháme a chvilku povaříme, odstavíme z plotny.
Opatrně rozklepneme vejce, bílek zvlášť, žloutek zamícháme do krému.
Našleháme tuhý sníh z bílku (tip – přidejte špetičku soli a po chvíli šlehání malou lžičku pískového cukru). Sníh opatrně vmícháme do krému.
Skleničky vypláchněte studenou vodou a naplňte flameri krémem. Nechte vychladnou na pokojovou teplotu a pak šup s nimi do lednice.
Po hodině je dezert připravený k podávání, než jej ponesete na stůl, ozdobte je ovocem nebo čokoládovým krémem.
Ještě pár slov k receptu:
Z tohoto množství připravíte 4 porce - skleničky nemusíte plnit vrchovatě, stačí do 2/3, bude to vypadat lépe.Dezert je rychle hotový, protože se však podává vychlazený, počítejte minimálně s hodinou, kdy bude dezert chladnout v ledničce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!