Go Back
+ servings
dezert do skleničky

Dezert do skla (záměr: flameri)

Vanilkový dezert do skleničky, ozdobený tmavými třešněmi máčenými v griotce.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 20 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 1 smetana na vaření 200 ml
  • voda 300 ml
  • vanilková esence (pár kapek)
  • SŮL
  • 1 vejce
  • 30 g krupicového cukru
  • 40 g škrobové moučky
  • Ovoce na ozdobení (použila jsem třešně máčené v griotce)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Smetanu naředíme vodou na celkový objem 0,5 l, pár lžic dáme stranou na rozmíchání škrobové moučky.
  • Přivedeme k varu se špetkou soli, cukrem a vanilkovou esencí.
  • Ve studeném mléce, které jsme nechali stranou, rozmícháme škrobovou moučku. Vlijeme ji do vroucího mléka. Pilně mícháme a chvilku povaříme, odstavíme z plotny.
  • Opatrně rozklepneme vejce, bílek zvlášť, žloutek zamícháme do krému.
  • Našleháme tuhý sníh z bílku (tip – přidejte špetičku soli a po chvíli šlehání malou lžičku pískového cukru). Sníh opatrně vmícháme do krému.
  • Skleničky vypláchněte studenou vodou a naplňte flameri krémem. Nechte vychladnou na pokojovou teplotu a pak šup s nimi do lednice.
  • Po hodině je dezert připravený k podávání, než jej ponesete na stůl, ozdobte je ovocem nebo čokoládovým krémem.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte 4 porce - skleničky nemusíte plnit vrchovatě, stačí do 2/3, bude to vypadat lépe.
Dezert je rychle hotový, protože se však podává vychlazený, počítejte minimálně s hodinou, kdy bude dezert chladnout v ledničce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!