Go Back
+ servings
vepřové nudličky recept

Vepřové nudličky s těstovinami

Rychlý oběd z vepřového masa a těstovinami, sypaný strouhanounivou.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 3
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

Vepřové nudličky:

Těstoviny:

  • 3 porce těstoviny
  • 2 stroužek česnek
  • 60 g máslo
  • čerstvé bylinky

Dále potřebujeme:

  • 60 g sýr niva
  • čerstvá zelenina (jako obloha)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na pánvi rozehřejeme sádlo, vhodíme na něj vepřové nudličky, osolíme, opepříme. Restujeme, až nudličky pustí šťávu a ta se postupně odpaří. V ten moment přidáme vepřovou slaninu nakrájenou na proužky a společně ještě restujeme, až dostanou vepřové nudličky zlatavou kůrku.
  • Maso stáhneme z pánve na talířek a udržujeme teplé.
  • Mezitím si uvaříme těstoviny ve slané vodě, poté je slijeme.
  • V pánvi, ve které jsme restovali nudličky se slaninou, rozehřejeme máslo (případný výpek po nudličkách se v másle rozpustí). Máslo rozehřejeme pouze pozvolna, nesmí se škvařit!
  • Česnek oloupeme a utřeme, vložíme ho k máslu, zamícháme.
  • Přisypeme slité těstoviny, přidáme lístky čerstvých bylinek, promícháme.
  • Na talíř naložíme těstoviny, doprostřed položíme restované nudličky a zasypeme strouhaným sýrem niva.
  • Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud by vám těstoviny připadaly stále suché, můžete do nich zamíchat 1-2 lžíce smetany na šlehání.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!