Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Koprová omáčka s vařeným vejcem
Poctivá domácí koprovka ze smetany, s vařeným vejcem a kynutým knedlíkem.
5
z
3
hodnocení
Vytisknout
Připnout
Příprava:
10
min
min
Vaření:
20
min
min
Celkový čas:
30
min
min
Porce:
4
Autor:
Petra Kupská
V kuchyni se neztratí:
Litinový hrnec
Velká kuchařka Čech a Moravy
Kuchařský nůž Wüsthof
INGREDIENCE
1
l
hovězí vývar
30
g
kopr
(čerstvý, pokrájený - jemné lístky bez tuhých stonků)
60
g
MÁSLO
40
g
HLADKÁ MOUKA
250
ml
smetana na šlehání
(min. 30 % tuku)
3
lžíce
ocet
70
g
krupicový cukr
SŮL
PRACOVNÍ POSTUP
V kastrolu se silnějším dnem (používám
LITINOVÝ HRNEC
) rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku. Restujeme 2 minuty, pilně mícháme.
Zalijeme teplým vývarem, nejprve přilijeme asi 1/3, metličkou rozmícháme, aby se nevytvořily žmolky, poté přilijeme zbytek.
Přivedeme k varu, stáhneme plamen a mírně vaříme 20 minut, občas promícháme.
Nakonec přidáme smetanu, cukr a ocet, promícháme. Vsypeme najemno nasekaný kopr a asi 2 minutky mírně povaříme, chuť kopru se rozvine.
Stáhneme z plotny a před podáváním necháme chvilku odpočinout, bude stačit zhruba 5 minut.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Litinový hrnec
Velká kuchařka Čech a Moravy
Kuchařský nůž Wüsthof
Ještě pár slov k receptu:
Podáváme s vařeným vejcem a houskovým knedlíkem nebo bramborami.
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!