Cibule oloupeme, dvě z nich nakrájíme nadrobno, zbývající třetí cibuli později nakrájíme na kolečka a přidáme k hotovému čevabčiči na talíř.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a orestujeme v něm cibuli nakrájenou nadrobno. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
K cibuli přidáme mleté maso, osolíme, opepříme. Do směsi rozklepneme vejce a promícháme.
Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme z masa stejně dlouhé válečky, klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15-20 minut.
Hotové čevabčiči podáváme s bramborem posypanými nasekanou petrželí, na talíř přidáme lžíci hořčice a nakonec ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Mlýnek na maso
Velká kuchařka Čech a Moravy
Pečicí papír Tescoma
Ještě pár slov k receptu:
Pokud si nejste jistí, zda jste masovou směs správně ochutili, odejměte malou část, vytvarujte do placičky a opečte ji na pánvi na troše sádla. Masovou směs na čevabčiči případně dochuťte.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!