Go Back
+ servings
čevabčiči recept

Čevabčiči na plechu v troubě

Jednoduchý, chutný recept na čevabčiči pečené v troubě na plechu. Podávané s vařeným bramborem s petrželí, hořčicí a kolečky cibule.
3.98 z 42 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 45 min
Porce: 4
Autor: Petra Kupská

V kuchyni se neztratí:

  • Mlýnek na maso
  • Velká kuchařka Čech a Moravy
  • Pečicí papír Tescoma

INGREDIENCE

  • 500 g mleté hovězí
  • 500 g mleté vepřové (tučnější)
  • 2 ks CIBULE (střední)
  • 1 lžíce VEPŘOVÉ SÁDLO
  • 1 ks vejce
  • SŮL
  • PEPŘ
  • plnotučná hořčice
  • 1 ks CIBULE (na kolečka, na ozdobu)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cibule oloupeme, dvě z nich nakrájíme nadrobno, zbývající třetí cibuli později nakrájíme na kolečka a přidáme k hotovému čevabčiči na talíř.
  • Na pánvi rozehřejeme sádlo a orestujeme v něm cibuli nakrájenou nadrobno. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  • K cibuli přidáme mleté maso, osolíme, opepříme. Do směsi rozklepneme vejce a promícháme.
  • Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme z masa stejně dlouhé válečky, klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15-20 minut.
  • Hotové čevabčiči podáváme s bramborem posypanými nasekanou petrželí, na talíř přidáme lžíci hořčice a nakonec ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

mlýnek na maso bosch
Mlýnek na maso
velká kuchařka čech a moravy roman vaněk
Velká kuchařka Čech a Moravy
pečicí papír
Pečicí papír Tescoma

Ještě pár slov k receptu:

Pokud si nejste jistí, zda jste masovou směs správně ochutili, odejměte malou část, vytvarujte do placičky a opečte ji na pánvi na troše sádla. Masovou směs na čevabčiči případně dochuťte.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!