Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Brambory ve smetaně pečené v troubě
Bájený recept na brambory pečené v troubě, se smetanou a česnekem.
No ratings yet
Vytisknout
Připnout
Příprava:
15
min
min
Vaření:
1
hod
hod
Porce:
4
Autor:
MlsnáVařečka.cz
V kuchyni se neztratí:
Plech na pečení 36x25 Tescoma
Kuchařský nůž Wüsthof
Sada dochucovacích kořenek
INGREDIENCE
1
kg
BRAMBORY
1
ks
šlehačka min. 30 %
(200-250 ml)
5
stroužek
ČESNEK
SŮL
PEPŘ
rozmarýn
(čerstvý, snítka)
PRACOVNÍ POSTUP
Elektrickou troubu zapneme na 170 °C.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na stejnoměrné plátky.
Oloupeme česnek a utřeme jej, promícháme s bramborami.
Brambory naskládáme do pekáčku, osolíme, promícháme, a zalijeme smetanou. Podle chuti opepříme, nejlépe čerstvě mletým pepřem z mlýnku.
Přidáme snítku rozmarýnu.
Pekáček s bramborami přikryjeme (stačí alobalem) a dáme do trouby.
Cca po 40 minutách alobal odstraníme a necháme péct doměkka (cca 15 minut). Na bramborách se vytvoří báječná krustička.
Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu k masu.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Plech na pečení 36x25 Tescoma
Kuchařský nůž Wüsthof
Sada dochucovacích kořenek
Ještě pár slov k receptu:
Lehká večeře zhruba pro 4, zkuste si ke smetanovým bramborám uvařit bílou kávu!
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!