Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Brambory pečené v troubě
Brambory pečené v troubě na vymaštěném plechu, sypané bylinkami. Jednoduchý a chutný recept, kterému neodoláte.
No ratings yet
Vytisknout
Připnout
Vaření:
45
min
min
Porce:
4
Autor:
MlsnaVarecka.cz
V kuchyni se neztratí:
Litinový pekáček LAVA
Kuchařský nůž Wüsthof
Kartáč na zeleninu
INGREDIENCE
1
kg
BRAMBORY
5
lžíce
Olej vhodný na pečení a smažení
SŮL
sušená bylinková směs na brambory
(používám Americké brambory)
PRACOVNÍ POSTUP
Troubu rozpálíme na 170 °C.
Brambory oškrábeme a nakrájíme napříč na kolečka silná asi půl centimetru.
Na plech nalijeme olej a rozetřeme jej.
Brambory vložíme na vymaštěný plech, zlehka posolíme a posypeme bylinkovou směsí.
Rukama vše promícháme, aby koření, sůl a olej rovnoměrně obalily brambory.
Dáme péct do trouby na cca 40 minut. V průběhu pečení brambory dřevěnou obracečkou párkrát obrátíme, aby se zbytečně nepřichytávaly k plechu.
Brambory jsou opečené v okamžiku, kdy začnou zlátnout, a pokud do nich píchnete vidličkou, jsou měkké.
Podáváme k masu, nebo samotné se zakysanou smetanou ochucenou česnekem.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Litinový pekáček LAVA
Kuchařský nůž Wüsthof
Kartáč na zeleninu
Ještě pár slov k receptu:
Vhodné jako příloha, dají se ale servírovat také jako lehká večeře.
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!