Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Makovo-citronový chlebíček
Chutný a vláčný chlebíček s mákem, vršek má politý citronovou polevou.
5
z
3
hodnocení
Vytisknout
Připnout
Příprava:
15
min
min
Vaření:
45
min
min
Porce:
10
Autor:
Ivana Sirůčková
INGREDIENCE
75
g
MÁSLO
10
g
nemletého máku
jemně nastrouhaná kůra z bio citrónu
3
vejce
(nejlépe domácí)
200
g
třtinového cukru
120
ml
MLÉKO
170
g
polohrubé mouky
1,5
čajové lžičky prášku do pečiva
SŮL
Na citronovou polevu:
100
g
moučkového cukru
(prosévaný)
2
lžíce citronové šťávy
PRACOVNÍ POSTUP
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem.
V hrnci rozpustíme na plotně máslo, vsypeme do něj mák a citrónovou kůru. Směs lehce promícháme a odstavíme z plotny, necháme vychladnout
V míse mixérem vyšleháme vejce s cukrem cca 2-3 minuty.
Přidáme mléko a šleháme další dvě minuty. Poté do těsta přidáme prosátou mouku s míchanou s
práškem do pečiva
a špetkou soli.
Nakonec přidáme prochladlou směs
másla
s mákem a citrónovou kůrou, pečlivě promícháme.
Vlijeme do formy na chlebíček, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40-50 minut.
V menší misce promícháme moučkový cukr a citrónovou šťávu tak, aby vznikla ucelená hmota.
Hotový chlebíček necháme asi 20 minut vychladnout, poté ho polijeme hotovou citrónovou polevou a necháme úplně zatuhnout.
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!