Go Back
+ servings
salát z dýně hokkaido recept

Dýňový salát s bramborami a kozím sýrem

Rychlý recept z dýně hokkaido: teplý salát z pečené dýně a brambor, s kozím sýrem a lískovými ořechy.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 25 min
Celkový čas: 45 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Dýni hokkaido oloupeme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme jí na půlměsíčky, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
  • Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky (cca 1 cm). Přídáme je na pečicí papír k dýni.
  • Dýni a brambory osolíme, opepříme a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C po dobu 25minut.
  • Kozí sýr pokrájíme na menší kousky a lískové ořechy nasekáme nahrubo.
  • Do mísy z plechu přendáme upečené brambory a dýni, přidáme kozí sýr, lískové ořechy, lžičku medu a zakápneme olivovým olejem.
  • Hotový salát opatrně promícháme, aby se všechny chutě a ingredience propojily.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Po přípravě salátu na nic nečekáme a hned sedáme ke stolu, dýňový salát se podává teplý!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!