Go Back
+ servings
hrstková polévka recept

Hrstková polévka

Jemná hrstková polévka, rychle hotová. Z luštěnin a se zeleninou.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 5 min
Vaření: 20 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 1 hrst červená čočka
  • 1 hrst rýže
  • 1 hrst kuskus
  • 1 hrst ovesné vločky
  • 1 lžíce VEPŘOVÉ SÁDLO
  • 1 litr zeleninový vývar
  • 1 hrst sušené polévkové bylinky (petržel, libeček, kerblík)
  • SŮL
  • zelenina do polévky (dle výběru např. mrkev, celer, petržel, hrášek, kukuřice)

PRACOVNÍ POSTUP

  • V hrnci rozpustíme lžíci sádla a ihned vsypeme čočku, rýži, vločky, kuskus a necháme "rozvonět".
  • Podlijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu, snížíme plamen a mírným varem vše necháme 20 minut probublávat.
  • Přidáme zeleninu. Můj výběr byl hrášek, kukuřici a mrkev.
  • Nakonec přidáme polévkové bylinky a dle chuti osolíme.

Ještě pár slov k receptu:

Hrstková polévka je mým tipem na rychlou večeři.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!