Go Back
+ servings
buřtguláš recept

Výborný buřtguláš s chlebem

Rychlá večeře nebo oběd: to je buřtguláš, vše v jednom hrnci, šetří čas a spoustu nádobí. Vyzkoušejte recept!
4.33 from 62 votes
Vytisknout Připnout
Vaření: 45 min
Porce: 6
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ve vyšším kastrolu nebo hrnci (ideálně s nepřilnavým povrchem) rozehřejeme olej a osmahneme cibuli dozlatova.
  • Přidáme na kostky nebo půlměsíčky nakrájené buřty, chvíli restujeme, než dostanou barvu. Zaprášíme paprikou a přidáme prolisovaný česnek. Teď opékáme jen pár vteřin, aby se paprika a česnek nepřipálily.
  • Přilejeme asi 2 – 3 dcl vody, jen tak, aby byla směs zhruba do poloviny ponořená. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, pepř, koření a bobkový list. Přiklopíme a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud nejsou brambory měkké. 
  • Zalejeme jíškou, kterou vytvoříme smícháním smetany a mouky. Necháme pozvolna vařit 5-10 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Kdyby byla málo hustá, přidáme ještě trochu jíšky. Kdyby moc hustá, přilejeme trochu vody nebo mléka a opět krátce povaříme.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Příprava buřtguláše je snadná a rychlá, s přehledem jej zvládne i začátečník.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!