Go Back
+ servings
brambory pečené v troubě recept

Brambory ve smetaně pečené v troubě

Bájený recept na brambory pečené v troubě, se smetanou a česnekem.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 1 hod
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Elektrickou troubu zapneme na 170 °C.
  • Brambory oškrábeme a nakrájíme na stejnoměrné plátky.
  • Oloupeme česnek a utřeme jej, promícháme s bramborami.
  • Brambory naskládáme do pekáčku, osolíme, promícháme, a zalijeme smetanou. Podle chuti opepříme, nejlépe čerstvě mletým pepřem z mlýnku.
  • Přidáme snítku rozmarýnu.
  • Pekáček s bramborami přikryjeme (stačí alobalem) a dáme do trouby.
  • Cca po 40 minutách alobal odstraníme a necháme péct doměkka (cca 15 minut). Na bramborách se vytvoří báječná krustička.
  • Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu k masu.

Ještě pár slov k receptu:

Lehká večeře zhruba pro 4, zkuste si ke smetanovým bramborám uvařit bílou kávu!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!