Go Back
+ servings
Celerové placičky recept

Pečené celerové placičky

Dietní placičky ze strouhaného celeru, s ovesnými vločkami, pečené na plechu v troubě.
4.41 from 10 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 40 min
Celkový čas: 1 hod
Porce: 10 placek
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 400 g bulvový celer (střední bulva)
  • 1 mrkev (větší)
  • 100 g tvrdý sýr (eidam, gouda)
  • 3 vejce
  • hrst čerstvá petrželka
  • 1 lžíce ovesné vločky (jemné)
  • 2 lžíce olivový olej
  • sůl
  • pepř

PRACOVNÍ POSTUP

  • Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemno.
  • Na jemno nastrouháme také sýr.
  • Přidáme všechny ostatní ingredience: vejce, petrželku, koření, olivový olej a ovesné vločky.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a prsty ho potřeme tenkou vrstvou oleje.
  • Rukama tvoříme celerové placičky, které na plechu ještě trochu potřeme olejem.
  • Pečeme na 180 °C asi 40 minut, dokud povrch nezezlátne.

Ještě pár slov k receptu:

Čerstvě upečené celerové placičky jsou krásně křupavé, dejte si je co nejdříve, chutnají tak nejlépe.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!