Go Back
+ servings
čevabčiči recept

Čevabčiči na plechu v troubě

Jednoduchý, chutný recept na čevabčiči pečené v troubě na plechu. Podávané s vařeným bramborem s petrželí, hořčicí a kolečky cibule.
3.98 from 42 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 45 min
Porce: 4
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cibule oloupeme, dvě z nich nakrájíme nadrobno, zbývající třetí cibuli později nakrájíme na kolečka a přidáme k hotovému čevabčiči na talíř.
  • Na pánvi rozehřejeme sádlo a orestujeme v něm cibuli nakrájenou nadrobno. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  • K cibuli přidáme mleté maso, osolíme, opepříme. Do směsi rozklepneme vejce a promícháme.
  • Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme z masa stejně dlouhé válečky, klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15-20 minut.
  • Hotové čevabčiči podáváme s bramborem posypanými nasekanou petrželí, na talíř přidáme lžíci hořčice a nakonec ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud si nejste jistí, zda jste masovou směs správně ochutili, odejměte malou část, vytvarujte do placičky a opečte ji na pánvi na troše sádla. Masovou směs na čevabčiči případně dochuťte.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!