Go Back
+ servings
kuře na paprice recept

Kuře na paprice

Luxusní recept na kuřecí maso na paprice, s omáčkou zjemněnou zakysanou smetanou.
3.75 from 4 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 4
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Stehenní řízky zbavíme případných šlach a kůstek, které zbyly po vykostění kuřecího stehna. Maso nakrájíme na kousky.
  • Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a najemno pokrájíme.
  • V hrnci se silnějším dnem nebo na pánvi s vyššími okraji rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme anglickou slaninu.
  • Přidáme kuřecí maso, osolíme a orestujeme dozlatova.
  • Maso vyndáme na talíř, ve výpeku necháme rozpustit máslo, vhodíme cibuli a opékáme, než zesklovatí.
  • Přidáme mouku, mícháme a restujeme asi 4 minuty na mírném plamenu.
  • Přidáme sladkou papriku a mícháme už jen asi půl minuty, aby se paprika nepřipálila.
  • Pomalu přiléváme teplý vývar, pilně mícháme metličkou, aby se netvořily hrudky.
  • Základ na omáčku osolíme, vrátíme do něj maso a mírně vaříme 15-20 minut.
  • Stáhneme z plotýnky, v omáčce rozmícháme zakysanou smetanu, už nevaříme.
  • Případně dosolíme podle chuti, podáváme s knedlíkem nebo s dušenou rýží.

Ještě pár slov k receptu:

Druhý den chutná omáčka z kuřete na paprice ještě lépe!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!