Go Back
+ servings
Vafle z lupinové mouky s brusinkami v hořké čokoládě

Vafle z lupinové mouky s brusinkami v hořké čokoládě

5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 12 min
Celkový čas: 22 min
Porce: 2 porce
Autor: Jana Russková

INGREDIENCE

  • 2 ks vejce (velká)
  • 6 polévkových lžic lupinové mouky
  • 2 lžíce erythritolu nebo čekankový sirup (jedna lžíce do těsta a jedna osladí brusinky)
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kokosový olej (roztopený)
  • ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • rostlinné mléko (množství řídíme podle těsta)
  • olej na vymazání vaflovače (používám ve spreji)
  • 2 hrsti brusinek (čerstvé nebo mražené)
  • 25 g hořké čokolády
  • jogurt nebo tvaroh na hotové vafle

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejdříve si dáme do rendlíku brusinky, nalijeme trochu vody a dáme vařit (sladit budeme až hotový ovocný rozvar).
  • Zatím si vidličkou rozkvedláme vejce, erythritol, přidáme kokosový olej.
  • Začneme přidávat suché ingredience a podle potřeby přidáme rostlinné mléko.
  • Zapneme si vaflovač a plotýnky pomastíme olejem.
  • Než se plotýnky rozehřejí, zkontrolujeme brusinky, zhruba po 10 – 12 minutách je vypneme a přidáme hořkou čokoládu a čekankový nebo jiný sirup a promícháme.
  • Na rozpálené plotýnky naneseme těsto a vafle upečeme (cca 6 minut).
  • Vafle dáme na talířek a přidáme ke každé vafli kopeček jogurtu či tvarohu a rozvařené brusinky v hořké čokoládě.

Ještě pár slov k receptu:

TIP: S vaflemi je možné si různě vyhrát. Měnit nejen typ mouky, ale i příchutě. Stejně tak měnit různě ovoce nebo přidat třeba mandlové či arašídové máslo. Vždy je prostor pro zkoušení. Vafle pečené v troubě v silikonové formičce vyžadují delší čas na pečení.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!