Go Back
+ servings
sekaná plněná vejci

Sekaná z hovězího a krůtího masa plněná vejci

Snadný recept na sekanou plněnou vejci
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 40 min
Porce: 4 porce
Autor: Gabriela Kortová

INGREDIENCE

  • 250 g hovězí mleté maso
  • 150 g krůtí mleté maso
  • 1 velké vejce (do těsta)
  • sůl (podle chuti)
  • pepř (podle chuti)
  • 3 stroužky prolisovaného česneku (nebo lžička sušeného)
  • jarní cibulka
  • trocha majoránky
  • 1 polévková lžice hořčice
  • 2 vejce (uvařena natvrdo)
  • olej

PRACOVNÍ POSTUP

  • V míse si smícháme hovězí i krůtí mleté maso.
  • Přidáme vajíčko, sůl, pepř, koření podle chuti a prolisovaný česnek.
  • Do těsta vmícháme i najemno nakrájenou jarní cibulku.
  • Těsto si rozprostřeme na pracovní desce do plátu a doprostřed položíme vejce uvařená natvrdo.
  • Vajíčka zabalíme a pomocí naolejovaných rukou vytvarujeme šišku, kterou přemístíme do pekáčku vymazaného olejem nebo položíme na pečící papír.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 45 minut (dokud sekaná nezezlátne).

Ještě pár slov k receptu:

S čím sekanou podávat?

Hodí se k ní bramborová i batátová kaše, případně kombinovaná kaše, kdy smícháme brambory a nějakou zeleninu. Vhodné jsou i vařené brambory, zelenina v páře, dušené zelí a brambor. Vedle nešlápnete ani s pečenou verzí brambor a zeleniny. Sekanou lze také podávat s pečivem. Výborná je jako hlavní jídlo ale i jako občerstvení, kdy nemusí být teplá.

Tipy pro vylepšení receptu:

Jako nádivku lze použít kysané zelí, lečo, ale i kombinace nakládané okurky, klobásky či šunky, vajec. Výtečná je i se špenátem, rajčaty či olivami.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!