Go Back
+ servings
houbová polévka se smetanou

Houbová polévka se smetanou a vejci

Domácí houbová polévka se smetanou a vejci, rychlá a moc dobrá.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 minutes
Vaření: 20 minutes
Porce: 8
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 1 talíř nakrájených hub
  • 200 ml smetana 30 %
  • 5 vajec
  • 2 l vody (nebo zeleninový vývar)
  • SŮL
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky černého pepře
  • na špičku příborového nože celý kmín
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • ocet
  • zelená petrželka na ozdobu

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, vhodíme dovnitř pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme, až houby změknou.
  • V hmoždíři utlučeme koření a ochutíme jím základ na houbačku.
  • Odebereme naběračku horké tekutiny a dáme stranou do rendlíku.
  • Do hrnku rozklepneme vejce a krátce je prošleháme. Vlijeme do vroucí vody a mícháme, aby se vejce povařila v malých kouscích.
  • Do tekutiny v rendlíku přilijeme šlehačku a přidáme mouku. Rozkvedláme, až nejsou v záklechtce hrudky mouky. Ve vlažné tekutině se vše promíchá dohromady nejlépe.
  • Opatrně vlijeme do vody, mícháme a krátce (nikoliv prudce) povaříme. Polévka zhoustne.
  • Dochutíme octem a podáváme s pečivem, polévku můžete ozdobit snítky čerstvé petrželky.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!