Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, vhodíme dovnitř pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme, až houby změknou.
V hmoždíři utlučeme koření a ochutíme jím základ na houbačku.
Odebereme naběračku horké tekutiny a dáme stranou do rendlíku.
Do hrnku rozklepneme vejce a krátce je prošleháme. Vlijeme do vroucí vody a mícháme, aby se vejce povařila v malých kouscích.
Do tekutiny v rendlíku přilijeme šlehačku a přidáme mouku. Rozkvedláme, až nejsou v záklechtce hrudky mouky. Ve vlažné tekutině se vše promíchá dohromady nejlépe.
Opatrně vlijeme do vody, mícháme a krátce (nikoliv prudce) povaříme. Polévka zhoustne.
Dochutíme octem a podáváme s pečivem, polévku můžete ozdobit snítky čerstvé petrželky.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!