Go Back
+ servings

Recept na jednoduchý hovězí guláš v pomalém hrnci

Výborný hovězí guláš, připravený v pomalém hrnci, téměř bez práce.
4.20 from 25 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 5 hod
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky zhruba 3x3 cm veliké. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
  • Na pánvi s masivním dnem rozehřejeme sádlo. Jakmile se v sádle začnou tvořit bublinky, je čas přidat cibuli. Nechte ji krátce zpěnit, nikoliv na vysokém žáru, aby příliš nezhnědla – byla by hořká.
  • K cibuli přidáme kostky hovězího, osolíme, okmínujeme a mícháme, až se povrch zatáhne a zezlátne. Po chvíli maso pustí šťávu, na středním plamenu mícháme, než se tekutina odpaří.
  • Pánev stáhneme z plotny a do horkého základu nasypeme papriku, promícháme.
  • Připravený základ na guláš přendáme do pomalého hrnce, zalijeme horkou vodou tak, aby voda sahala zhruba 2-3 cm nad maso.
  • Krajíc chleba pokrájíme na kostičky a nasypeme do pomalého hrnce. Chléb se postará o zahuštění guláše.
  • Nakonec přidáme rajčatový protlak a vše promícháme.
  • Pomalý hrnec zapneme na střední stupeň, přiklopíme poklicí a guláš necháme 5-6 hodin táhnout. Pokud na hrnci nastavíte nejnižší stupeň, klidně nechte guláš „loudat“ přes celou noc.
  • Hotový guláš dochuťte rozestřeným česnekem, případně podle toho, jak jej máte rádi. Podávejte s chlebem nebo s knedlíkem, vršek můžete ozdobit nakrájenou cibulkovou natí.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Příprava guláše 20 min, pomalé dušení 5-6 hodin.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!