Go Back
+ servings
bio banánová buchta

Bio banánová buchta

Rychlý, jednoduchý recept na bio banánovou buchtu na plech.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 minutes
Vaření: 30 minutes
Porce: 10
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Používám středně velký plech.
  • Ve větší misce rozmačkáme vidličkou banány, přidáme vejce, najemno nasekanou čokoládu, skořici, kokosový olej, lžičkou vanilkové pasty a plnotučné mléko. Vše důkladně promícháme.
  • Postupně přisypáváme mouku, nakonec přidáme jedlou sodu (vinný kámen/kypřicí prášek). Navrch nasypeme hrst lesního ovoce dle chuti.
  • Těsto vlijeme na plech a pečeme na středním roštu na 180st. po dobu 25-30 minut dozlatova.
  • Buchtu necháme vychladnout a podáváme, můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

Ještě pár slov k receptu:

Buchta podle tohoto receptu se vejde na středně velký plech.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!