- Nejdřív si připravíme kvásek. Do misky nalejeme vlažnou vodu, přidáme nadrobené droždí a sladěnku. Vše dobře zamícháme a necháme asi 15 minut v teple. Na hladině by se měla utvořit slabá pěna. 
- Zhruba po 15 minutách vsypeme do velké mísy mouku, přidáme sádlo (nikoliv z lednice!) a sůl. Přilejeme kvásek a vše dobře propracujeme. Ideální je na to robot. Hněteme první dvě minuty na rychlost 1 a zbytek na rychlost 2, nebo jak jste zvyklí. Dohromady v robotu by to mělo být asi 8 minut. 
- Necháme přikryté kynout půl hodiny. 
- Po vykynutí těsto lehce propracujeme na pomoučeném vále a vyválíme z něho velkou placku. Čím tenčí, tím víc “záhybů” budou rohlíky mít. Ideální tloušťka těsta je tak 2-3 mm. Snažíme se placku vyválet do kulatého tvaru, líp se potom vykrajují klínky a rohlíky jsou rovnoměrnější. 
- Rádýlkem nebo nožem plát rozřízneme na 8-10 trojúhelníčků. Ty potom motáme od špičky směrem ke kraji. Každý rohlík ještě několikrát poválíme na ploše, zatímco na něj jemně tlačíme, aby se protáhnul, záhyby se spojily a rohlík se při pečení nerozmotal. 
- Dáme na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou tak, aby mezi nimi byly dostatečné rozestupy. Rohlíky se ještě pěkně nafouknou během pečení. 
- Zabalíme nejlépe do igelitové tašky i s plechem a necháme ještě vykynout cca 15-20 minut. 
- Mezitím si rozpálíme troubu na 250°C. V případě, že budete péct na horkovzduch, tak teplotu snižte asi o 10°C. Rohlíky před pečením postříkejte vodou z rozprašovače; to zajistí, že kůrka bude krásně měkká. Dejte péct na cca 10-15 minut. Rohlíky by měly být malinko tmavší než klasické z obchodu, lehce dohněda. 
- Po vyndání z trouby můžete ještě jednou postříkat vodou, ale není to nezbytně třeba. Rohlíky dejte vystydnout na mřížku, aby se zespoda nezapařily.