Go Back
+ servings
cuketová bábovka

Cuketová bábovka

Výborná a vláčná cuketová bábovka, snadná k upečení.
4.43 from 28 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 minutes
Vaření: 30 minutes
Porce: 8
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu si předehřejeme na 175° C. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (používám silikonovou, bábovka jde pak vždy spolehlivě vyklopit).
  • V míse vyšleháme vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidáme olej, skořici, kakao a nastrouhanou cuketu.
  • Mouku smícháme s práškem na pečení a vmícháme do cuketového těstíčka.
  • Těsto vlijeme do připravené formy, uhladíme a dáme péct. Pečeme asi 30 minut, ale jestli je bábovka hotová poznáme tak, že doprostřed zapíchneme špejli nebo párátko. Vyndáme-li špejli suchou, je upečeno.
  • Bábovku vyndáme na mřížku a necháme pár minut zchladnout. Poté vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
  • Před podáváním pocukrujeme, nakrájíme na klínky a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Těsto podle receptu vystačí na jednu menší bábovku.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!