olej nebo máslo na vymazání a hrubá mouka na vyspání formy
PRACOVNÍ POSTUP
Troubu si předehřejeme na 175° C. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (používám silikonovou, bábovka jde pak vždy spolehlivě vyklopit).
V míse vyšleháme vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidáme olej, skořici, kakao a nastrouhanou cuketu.
Mouku smícháme s práškem na pečení a vmícháme do cuketového těstíčka.
Těsto vlijeme do připravené formy, uhladíme a dáme péct. Pečeme asi 30 minut, ale jestli je bábovka hotová poznáme tak, že doprostřed zapíchneme špejli nebo párátko. Vyndáme-li špejli suchou, je upečeno.
Bábovku vyndáme na mřížku a necháme pár minut zchladnout. Poté vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Před podáváním pocukrujeme, nakrájíme na klínky a podáváme.