V misce smícháme droždí s cukrem, s 1/2 hrnkem vlažné vody a necháme vzejít kvásek (trvá to asi 10 min).
Z mouky, soli, z rozmixované čerstvé bazalky, 1/2 šálku vody a kvásku uhněteme těsto. Hněteme tak dlouho, dokud nebude měkké a vláčné. Správně vypracované těsto se nelepí na ruce.
Těsto dáme do zakryté mísy a necháme v teple vykynout. Kynutí zabere zhruba 1 - 1,5 hodiny, kdy zdvojnásobí svůj objem.
Z hotového těsta tvoříme placky, které potřeme olivovým olejem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 230 stupňů po dobu 5-7 minut
Hotové placky necháme lehce vychladnout a poté je podélně rozkrojíme nožem tak, aby vznikla kapsa.
Do misky dáme směs omytých salátů, olivy, nakrájenou FETU na kostičky, lehce osolíme a zakápneme šťávou z půlky citrónu. Utřeme česnek ze solí, přidáme bílý jogurt a promícháme. Upečené/grilované kuřecí prso nakrájíme na tenké plátky.
Pita chléb plníme nejdříve tak, že obě vnitřní strany potřeme česnekovým dipem, poté přidáme kousky masa a nakonec salátovou směs.