Nejdříve dáme vařit řepu a mák. Řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme do měkka. Poté scedíme a necháme vychladit. Když je studená, nastrouháme ji na struhadle najemno. Mák dáme do rendlíku, zalejeme mlékem a medem a chvilku povaříme, necháme vychladnout. Když je mák vychlazený, smícháme ho s nastrouhanou červenou řepou a přidáme moučkový cukr. Asi 2 lžíce, ale směs ochutnejte a případně ji přislaďte.
Zatímco nám řepa a mák chladnou, zaděláme si na těsto. Do velké mísy prosejeme mouku a doprostřed uděláme důlek. Do něho nalejeme vlažné mléko, nadrobíme droždí a přisypeme lžičku cukru. Lehce promícháme mléčnou směs, aby se promíchalo droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.
Po vykynutí kvásku přidáme rozpuštěné vlažné máslo, citrónovou kůru a prošlehané vajíčko. Vše vypracujeme v hladké pružné těsto, které necháme hodinu přikryté kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vykynuté těsto lehce prohněteme na pomoučené pracovní desce. Poté ho vyválíme na plát obdélníkového tvaru. Celý až ke krajům ho pomažeme makovo-řepovou směsí a srolujeme do velké rolády. Tu potom nakrájíme na asi 3 cm široké šneky.
Formu nebo hlubší pekáč vymažeme máslem a šneky do ní pokládáme řezem nahoru. V bocích, kde se dotýkají, můžeme pomazat máslem, aby se neslepily. Dáme péct asi na 45 minut.